Peter Koelewijn - Diep Water (1984)

Label: RCA

1. De Hond Mist Je (4:26)
  2. Als het Anker het Houdt, Wint het Schip van de Storm (3:50)

met Marga Bult

3. De Sprong in het Duister (4:32)
  4. Het Gaat Nooit Over (3:38)
  5. Ze Is Terug Naar Zeeland (7:55)
  6. Hou op met die Herrie (3:26)
  7. Never Nooit Meer (3:26)
  8. Diep Water (3:53)
  9. Schat Ik Hou Alleen van Jou (3:25)

met Marga Bult

10. Vraag Nooit M'n Wagen (3:10)
  11. Fraulein, Fraulein (3:31)
  12. Klop 't Af (3:09)
avatar van nlkink
Door Peter Koelewijn aangemerkt ald officieel vervolg op 'Het Beste In Mij Is Niet Goed Genoeg Voor Jou' en daarmee altijd beschouwd als een tweede poging om met een album te komen met wat meer diepgang dan het doorsnee werk van de beste man. Persoonlijk heb ik als jochie in begin zeventiger jaren altijd zeer genoten van de rock 'n roll singles van Peter & zijn Rockets. Daar was dus op zich niks mis mee wat mij betreft.
De single van dit album was 'De Sprong In Het Duister' en dat was een bescheiden hitje.
Het album wist echter het succes van 'Het Beste In Mij Is Niet Goed Genoeg Voor Jou' niet te evenaren en twee jaar later stond ie alweer met die oude leren hoed 'Kom Van Dat Dak Af' te spelen met de zoveelste 'Rockets' formatie. Toen begon ik het een beetje sneu te vinden.
Maar goed, ik ken niet alle nummers van dit album maar het handjevol dat ik heb gehoord was heel aardig. Maar dat is niet genoeg om er een cijferbeoordeling aan te hangen. De 2,5 lijkt me wel wat heel erg aan de lage kant.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Voor de hoes heeft Koelewijn goed gekeken naar Pastorale van Liesbeth List .