Koelewijn Behoeft Geen Krans (1990)

Alternatieve titel: Een Halve Eeuw Peter Koelewijn

Label: Dino

1. Peter Koelewijn - KL 204 (Als Ik God Was) (5:08)
  2. Willeke Alberti - Carolientje (3:15)
  3. Don Mercedes - Rocky (4:13)
  4. Nico Haak - Foxie Foxtrot (4:05)
  5. Conny Vandenbos - Ik Ben Gelukkig Zonder Jou (2:31)
  6. Ronnie en de Ronnies - Beestjes (2:54)
  7. Bonnie St. Claire en Ron Brandsteder - Dokter Bernard (3:52)
  8. Polle Eduard - Ik Wil Jou (4:10)
  9. Lowland Trio - Ik Kan Geen Kikker van de Kant Afduwen (3:21)
  10. Peter Koelewijn - Kom van Dat Dak Af (2:45)
  11. Herman van Keeken - Pappie Loop Toch Niet Zo Snel (3:14)
  12. Egbert Douwe - Kom Uit de Bedstee M'n Liefste (3:27)
  13. Louis Neefs - Margrietje (De Rozen Zullen Bloeien) (4:04)
  14. Ronnie Tober en Ciska Peters - Naar de Kermis (3:23)
  15. De Praatpalen - Het Hele Zakie Loopt in Z'n Nakie (3:16)
  16. Ria Valk - Moeder Ik Ben Zo Bang (4:36)
  17. Bots - Zeven Dagen Lang (5:22)
Pieter Paal
Koelewijn produceerde toch ook de eerste single van Q65?

avatar van bikkel2
Een compilatie van nummers waar Koelewijn bemoeienissen mee had of zelf uitbracht.
Je kan veel over hem zeggen , maar een neusje voor hits had hij wel.
Op het juiste moment iets passends schrijven/produceren is een gave op zich.
Dat Peer zich ook vergreep aan troep is natuurlijk ook weer een feit.
Op dit album staan in ieder geval ook een aantal knappe songs.
Polle Eduard met Ik Wil Jou is een kwalitatief prima song , evenals zijn eigen KL204(Als Ik God Was) en Kom Van Dat Dak Af.(respect want dit is 1 van de eerste nederlandse Rock 'n Roll Songs)
Een soort van Evergreens zijn natuurlijk ook Pappie Loop Toch Niet Zo Snel en Margrietje (van wijlen Louis Neefs)
Bots(7 dagen lang) ook niet onaardig.
De rest neem ik met een flinke korrel zout. En dat zijn er uiteindelijk nogal wat.
Pieter Paal dat produceren van Q65 is best mogelijk. Hij sloeg al op jonge leeftijd aan het produceren.

avatar van Sjaan
de titel gaat over zijn kapsel van nu denk ik.....

avatar van nlkink
Peter Koelewijn produceerde de single 'You're The Victor' voor Q65. Als ik zo naar de tracklist van deze CD kijk kan ik begrijpen dat deze opname niet op deze verzamelaar is opgenomen. Dit album is voor een specifiek publiek samengesteld en ik ben toch bang dat de Q65 opname hier en daar voor gehoor- en hersenschade had gezorgd.
Ik geef toe dat Koelewijn een paar echte klassiekers heeft neergezet maar hij heeft evengoed een hele hoop bagger uitgebracht.