Archive - Axiom (2014)

Rock / Electronic
Label: Dangervisit

1. Distorted Angels (3:23)
  2. Axiom (10:00)
  3. Baptism (5:02)
  4. Transmission Data Terminate (4:58)
  5. The Noise of Flames Crashing (4:16)
  6. Shiver (7:33)
  7. Axiom - Reprise (4:25)
avatar van tbouwh
Een opening die naar adem doet happen, met het schitterend gezongen Distorted Angels en het fantastische Axiom. De opbouw met de kerkklokken, en dan die climax.. heerlijk. Daarna wordt het mijns inziens iets minder; de sfeer die is neergezet is weliswaar geweldig, maar de tracks 3 en 4 boeien mij in dat licht toch iets minder. Shiver en the Noise of Flames Crashing zijn dan wel weer erg goed; de reprise is meer van hetzelfde.
Ik vond het begin fabelachtig maar aan het eind overheerst de gedachte dat er meer in had gezeten. Toch maar eens meer van Archive gaan luisteren.
Zeer geruime 3,5*