Devil You Know - The Beauty of Destruction (2014)

Label: Nuclear Blast

1. A New Beginning (4:08)
  2. My Own (3:43)
  3. Embracing the Torture (3:26)
  4. For the Dead and Broken (3:26)
  5. Seven Years Alone (3:42)
  6. It's Over (3:53)
  7. A Mind Insane (4:13)
  8. Crawl from the Dark (4:16)
  9. The Killer (3:40)
  10. I am the Nothing (4:12)
  11. Shut It Down (3:51)
  12. As Bright as the Darkness (4:30)
avatar van Spitzenfinger
Oh man, wat kijk ik hier naar uit!
De nieuwe band van Howard Jones (ex-Killswitch Engage).
De track Seven Years Alone is al op youtube te vinden. Goed te pruimen metalcore.

avatar van james_cameron
Voormalig Killswitch Engage-zanger Howard Jones heeft het de afgelopen jaren behoorlijk moeilijk gehad, maar keert nu triomfantelijk terug aan het front met deze uitstekende nieuwe metalcore-band. Eigenlijk past zijn stem veel beter bij dit songmateriaal dan bij dat van Killswitch Engage, net zoals de naar Killswitch Engage teruggekeerde Jesse Leach beter bij die band past. Beide partijen winnen dus, al is Howard Jones wat mij betreft wel de grote winnaar, aangezien dit album heel wat beter is dan het meest recente werkstuk van zijn voormalig broodheer. Kolkende metalcore, energiek en furieus, zeer overtuigend gebracht. Het songmateriaal is unaniem sterk, met veel afwisseling en dynamiek. Hopelijk gaan we hier meer van horen.