Insomnium - Shadows of the Dying Sun (2014)

Finland
Label: Century Media

1. The Primeval Dark (3:17)
  2. While We Sleep (6:20)
  3. Revelation (5:15)
  4. Black Heart Rebellion (7:03)
  5. Lose to Night (4:56)
  6. Collapsing Words (4:38)
  7. The River (7:57)
  8. Ephemeral (4:01)
  9. The Promethean Song (6:41)
  10. Shadows of the Dying Sun (6:32)
avatar van JSPR_G
Het is opnieuw een heerlijke melodieuze death metalplaat geworden! Wie One for Sorrow goed vindt, zal hier ook wel van kunnen genieten. Ze hebben hun geluid van op One for Sorrow verder geperfectioneerd en leveren opnieuw een plaat af die magnifiek in elkaar zit, met veel afwisseling en melodieën die blijven hangen. Knap!

avatar van james_cameron
Zesde album alweer van deze geweldige finse melodieuze deathmetal-band. Aan de formule is sinds de vorige plaat niet heel veel gesleuteld. De songs zijn ditmaal wat langer, er wordt iets minder gebruik gemaakt van cleane zang en er zijn twee (semi)ballads aanwezig, maar verder is het weer fijn beuken geblazen, met ijzersterke mid- en uptempo songs. Het klinkt in ieder geval allemaal weer geweldig. De genoemde semiballads behoren wat mij betreft wel tot de minste songs van het album, maar voor de rest is dit wederom een ijzersterke toevoeging aan het toch al indrukwekkende oeuvre van de band.

avatar van Michiel Cohen
Niet mijn muziek maar toch 6 tracks kunnen gebruiken voor mijn eigen playlist.Heel apart.