Gabby Young & Other Animals - One Foot in Front of the Other (2014)

Label: India

1. Sur la Lune (... a French Ditty) (4:03)
  2. Time (3:40)
  3. Fear of Flying (3:57)
  4. I've Improved (3:49)
  5. Another Ship (5:26)
  6. One Foot in Front of the Other (4:03)
  7. Saviour (4:06)
  8. The Devil Has Moved In (4:09)
  9. Back of the Car (4:18)
  10. Smile (3:13)
  11. Back Where We Started (4:58)
  12. Jessica (3:44)
  13. I've Improved [Cajita Remix] * (3:46)
Ik kan me herinneren dat ik in mijn iTunes de volgorde aangepast had aan de lp versie en ook de afbeelding.

Ik was blijkbaar al zo gewend aan deze hoes dat ik terug weer terug ben gegaan naar de afbeelding zoals hier te zien en de tracklist heb ik ook weer terug veranderd naar deze.
Het liep niet helemaal lekker vond ik zelf. Ik geef dus de voorkeur aan de volgorde van de oude versie (maar dat kan natuurlijk gewenning zijn).

Ik zal straks eens de lp draaien en kijken of ik dat nog steeds zo vind.

Slordig... op de achterkant van mijn cd staat de titel 'The Devil Has Moved ON'
Moet toch echt 'In' zijn!

thetinderstick schreef:
Slordig... op de achterkant van mijn cd staat de titel 'The Devil Has Moved ON'
Moet toch echt 'In' zijn!

Op mijn vinyl versie ook (dus de hoes die jij ook hebt) de cd versie die ik heb (met de hoes zoals hier afgebeeld is dat niet zo).

Mijn favoriete nummer van dit album heeft sinds vandaag ook een videoclip. Prachtig nummer met mooie, rustige beelden als begeleiding: Gabby Young & Other Animals - Fear of Flying (Official Music Video) - YouTube

avatar van vigil
Mooie clip idd

Nog mooie herinneringen aan. Toen Stephen (Gabby's partner) hier in februari bij mij thuis was wilde hij al wat van dit album laten horen en 1 nummer was Fear of Flying. Dat was echt zo'n bijzonder moment. Allebei doodstil luisterend naar dit mooie lied. Kippenvelmomentje was dat toen.

avatar van Ducoz
Ik heb dit album eerder dit jaar in mijn handen gehad, lag voor 1 euro in de uitverkoop.. waarom ik het niet mee heb genomen is mij een gigantisch groot raadsel... zeker nu ik Fear of Flying hoor.
Zelfde geld voor 'The Band Called Out..' die stond er naast...

Zou me trouwens niets verbazen als 'What Am I If Im Not Even Dust' door Gabby is geinspireerd Qua geluid en alles.

avatar van vigil
Ducoz schreef:

Over de hoes verwarring: ik heb dat van de week nog eens gevraagd.

De hoes zoals hier zichtbaar heeft niet de voorkeur van Gabby zelf. Het was de Duitse platenmaatschappij die dit wilde en niet alleen in Duitsland werd deze versie als eerste verkocht (ook tijdens haar tour o.a. in NL werd de cd met deze hoes logischerwijs verkocht).

Maar zelf ziet ze de 'andere cover' als enige echte. Die van de vinyl-versie, UK release en alle releases daarna

Helaas is er opnieuw schildklierkanker vastgesteld bij Gabby. Ze heeft het al eens eerder moeten doormaken

Ik hoop dat alles goed gaat deze week en dat we over een tijd weer kunnen genieten van albums als deze.

aERodynamIC schreef:

Vreselijk nieuws inderdaad. Duimen dat alles weer goed komt met Gabby en dat we kunnen genieten van nog vele albums!

Gabby gaat weer toeren door Duitsland en ik begreep volgend jaar ook Nederland. Ook zijn ze aan het opnemen voor een nieuw album en gaat ze een beetje van koers veranderen (de circus swing verdwijnt).

De operatie was goed verlopen en ze kan dus weer zingen. Twee keer geluk gehad dus.

avatar van muziekobsessie
Goed nieuws. Alhoewel die circusswing live goed werkte

Dat maakte haar wel uniek ja, dus ik ben benieuwd. Ze schijnen vanavond in Duitsland al wat nieuwe nummers te gaan spelen vertelde Stephen me zojuist.

Toch wel weer trots om een privé concert te kunnen regelen over een kleine drie weken. Benieuwd of er veel nieuw werk gespeeld gaat worden.......

En sinds vandaag is de nieuwe single van het nog te verschijnen album (in 2018) te beluisteren.

Gabby Young - Through The Trees (Official Video) - YouTube

Heb je interesse in het besloten concert op 22 september dan kan je contact zoeken via haar website: Tour – Gabby Young - gabbyyoung.com

Zo fijn dat ze compleet hersteld is van de opnieuw geconstateerde schildklierkanker en daardoor weer muziek kan maken.

avatar van thetinderstick
Die nieuwe single bevalt me wel. Ik had een meer electro achtige sound verwacht, maar dat valt dus wel mee.