Don Davis - The Matrix Reloaded (2003)

Score / Rock
Label: Maverick

1. Linkin Park - Session (2:23)
  2. Marilyn Manson - This Is the New Shit (4:20)
  3. Rob Zombie - Reload (4:25)
  4. Rob Dougan - Furious Angels (5:29)
  5. Deftones - Lucky You (4:08)
  6. Team Sleep - The Passportal (2:55)
  7. P.O.D. - Sleeping Awake (3:23)
  8. Ünloco - Bruises (2:36)
  9. Rage Against the Machine - Calm Like a Bomb (4:58)
  10. Oakenfold - Dread Rock (4:40)
  11. Fluke - Zion (4:33)
  12. Dave Matthews Band - When the World Ends [Oakenfold Remix] (5:26)
  13. Don Davis - Main Title (1:30)
  14. Don Davis - Trinity Dream (1:56)
  15. Juno Reactor - Teahouse (1:04)

met Gocoo

16. Rob Dougan - Chateau (3:23)
  17. Juno Reactor en Don Davis - Mona Lisa Overdrive (10:08)
  18. Juno Reactor en Don Davis - Burly Brawl (5:52)
  19. Don Davis - ''Matrix Reloaded'' Suite (17:34)
avatar van hankster
Hoewel ik geen grote Don Davis fan ben, ben ik toch altijd diep onder de indruk van zijn Matrix scores. Met name Revolutions vind ik altijd erg goed, ookal komt dat meer omdat de CD uitvoering van deel 3 mij het meeste ligt.
Want de score van Reloaded vind ik ook erg sterk, maar ik vind dit echt een behoorlijk slechte CD release Te weinig 'music from' en veel te veel 'music inspired by'. Jammer, want de score van Reloaded verdient zoveel meer credit in mijn ogen.

Disc 1: 0,5*
Disc 2: 3,5* (eigenlijk 4*, maar net als bij deel 1 vind ik de speelduur te kort, hoewel een ruime 40 minuten beter is dan een krap half uur..)
samen dus 2,5*

Baltasound
Juno Reactor vs. Don Davis - Burly Brawl

Geniaal.

avatar van Ludakris
Ik vind disc 1 ook nog wel goed hoor. De nummers passen allemaal wel bij de Matrix-wereld. Uitschieters van disc 1 zijn voor mij Team Sleep, Fluke, Oakenfold en natuurlijk Dougan.

Disc 2 is een ware Matrix-trip op een verbluffend niveau. Om duimen en vingers van af te likken!

De disc 1 is voor mij absoluut 0.5*. Naar mijn mening ongelooflijk jammer dat deze bij de soundtrack hoort, want dat haalt de kwaliteit (en het cijfer) heel hard naar beneden. Het is gewoon absoluut niet mijn smaak en ik vond het in de film zelf ook al niet goed. Disc 2 daarentegen was top, Don Davis heeft echt mooi werk afgeleverd. De suite aan het einde was voor mij het hoogtepunt van deze cd.

Disc 1 - 0.5*
Disc 2 - 4.5*
Dat maakt samen 2.5*

nr 5 was het beste nummer van de 1ste cd, de rest van de nummers was daar minder. 2cd vond ik al een heel stuk beter. Veel mooiere nummers. De nummers passen wel allemaal bij de film.

avatar van Hendrix4live
Er staan een aantal goeie nummers op maar ook ontzettend veel prut. Rage en Deftones waren natuurlijk weer wel gaaf.

avatar van james_cameron
Aardig dubbelalbum, voor de ene helft bestaande uit rock/ metalsongs van artiesten als Marilyn Manson en Deftones; voor de andere uit de score van componist Don Davis. Beide delen hebben zo hun sterke momenten. Rob Zombie's 'Reload' is bijvoorbeeld een lekker vette track De score bevat een aantal fijne pompende techno-tracks van Juno Reactor. Genoeg waar voor je geld, in ieder geval.