Prince - Ultimate (2006)

Funk / Pop
Label: Rhino

1. I Wanna Be Your Lover [Single Edit] (2:57)
  2. Uptown [Single Edit] (4:09)
  3. Controversy (7:09)
  4. 1999 [Single Edit] (3:37)
  5. Delirious [Single Edit] (2:38)
  6. When Doves Cry (3:47)
  7. I Would Die 4 U [Single Version] (2:56)
  8. Purple Rain (8:40)
  9. Sign o' the Times [Single Edit] (3:42)
  10. I Could Never Take the Place of Your Man [Single Edit] (3:39)
  11. Alphabet St. (5:38)
  12. Diamonds and Pearls [Single Edit] (4:19)
  13. Gett Off (4:31)
  14. Money Don't Matter 2 Night (4:47)
  15. 7 (5:08)
  16. Nothing Compares 2 U [Live] (4:57)
  17. My Name Is Prince [Single Edit] (4:03)
  18. Let's Go Crazy [Special Dance Mix] (7:36)
  19. Little Red Corvette [Dance Remix] (8:22)
  20. Let's Work [Dance Remix] (8:02)
  21. Pop Life [Fresh Dance Mix] (6:18)
  22. She's Always in My Hair [12" Version] (6:31)
  23. Raspberry Beret [12" Version] (6:34)
  24. Kiss [Extended Version] (7:16)
  25. U Got the Look [Long Look] (6:40)
  26. Hot Thing [Extended Remix] (8:30)
  27. Thieves in the Temple [Remix] (8:08)
  28. Cream [N.P.G. Mix] (4:50)
Alweer een verzamelaar, en alweer niet compleet.

Hooguit leuk vanwege de remixen, maar ik heb dat allemaal al op cd/single of 12" maxi-single.

Voor de echte fans dus niet de moeite waard, voor anderen misschien wel een aanrader qua verzamelaar, omdat de langere versies van bv Let's Go Crazy, Raspberry Beret en U Got the Look echt wel de moeite waard zijn (leuker nog dan de kortere album-versies).

Verschijnt een week voor de release van het nieuwe album "3121"..... hoezo een graantje meepikken?!

avatar van VanDeGriend
Tja, een beetje dubbelop allemaal. De derde verzamelaar als ik het goed heb ?. Nou ja, mocht je niks van Prince hebben , is dit wel een aardige aanschaf als is de 3cd box The Hits/The B-sides vandaag de dag wel erg prettig geprijsd en daarmee wellicht toch te prefereren.

VanDeGriend schreef:

Zeker weten. Alleen die langere versies he.............die zijn vaak zo goed.
Ik koop dit wel als hij in de uitverkoopbakken ligt. Slechts een klein aantal van die langere versies heb ik niet op cd en die wil ook uiteindelijk nog wel hebben (ik heb geen pick-up meer ).

avatar van VanDeGriend
Ik heb een 4-cd set met volgens mij echt alle remixen van Prince van voor 19 nog wat. Denk dat ik alles heb dus, maar ach..voor de verzameling voor een paar euri maar weer mee pikken. Moet tenslotte compleet blijven he.

VanDeGriend schreef:

Welke is dat?

Ik heb veel 12" (vinyl). Later kwamen veel van die langere versies en mixen uit op cd-single en die heb ik toen ook gekocht. Ik mis er nog een paar (waaronder bv Raspberry Beret die wel op dit album staat, en zonder een pick-up kom je helaas niet ver wil ik dit weer eens horen ).

avatar van VanDeGriend
Volgens mij simpelweg 'The 12 inches". Een bootleg maar geluidskwaliteit prima. Ik moet m ff opzoeken (zit ergens in een doos) en dan stuur ik je wel wat details per PM. Raspberry Beret staat er zeker op.

Ik heb ook een bootleg met een hoop mixen, maar deze ken ik niet. Ik zal eens kijken.....

avatar van Kos
Kos
Erotic City 12" .

Kos schreef:
Erotic City 12" .

Dat waren nog eens nummers ja

Op het nieuwe album 3121 staat gelukkig weer eens een single die ouderwets goed is: Black Sweat (een beetje a la Hot Thing).

Dankzij VandeGriend weer flink op de Prince tour momenteel: wat zijn die langere versies toch ijzersterk!
Het funkt, het rockt, het knettert, het spettert.
Dit is Prince zoals ik Prince wil horen

VandeGriend

avatar van Erikpol
aERodynamIC schreef:
Alweer een verzamelaar, en alweer niet compleet.

Jammer zeg, waarom alweer verzamelen?

avatar van Youri
Hoelang gaat Prince nog door met verzamel cd's uitbrengen. Hij kan beter zijn nieuwste cd promotten(3121), want dat klinkt toch wel goed. Komt dichtbij zijn top jaren '87-'92. Zag wel dat er allerlei long versions opstaan, niet duidelijk of dit de orginele 12inch-en zijn of nieuwe remixen. Lijkt me toch allemaal overbodig.

Youri schreef:
Hoelang gaat Prince nog door met verzamel cd's uitbrengen.

Heeft niks met Prince te maken. wel met de platenmaatschappij die nog flink aan hem willen verdienen.

avatar van Matys
aERodynamIC schreef:

Doe als Madonna en zorg dat je je al je nummers in eigen beheer houdt, dan krijg je dit soort 'verzamelaars' niet.

OT: deze verzamelaar lijkt me wel okee maar ik ga toch voor de 3 disc (ben even de naam kwijt) met dat baardje op de voorkant

avatar van musicfriek
Matys schreef:

The Hits 1, The Hits 2, The B-sides.

hij heeft ook ongeveer 25 cds uitgebracht, eminem maar 4 en hij maakte al een verzamelaar.. als prince dat zou doen had hij nu ong. 6 verzamelaars..

avatar van Oldfart
Kan iemand met zekerheid zeggen dat op deze plaat de "echte"12 inch versies staan, zoals ze destijds op vinyl uit zijn gekomen?
Dan is dit toch echt wel een aanrader; draaide er destijds mee, maar helaas waren ze van de zaak.
En op die the Hits/ the B-Sides staan ze dus ook?

avatar van platedraaier
De tracklisting klopt niet. Ik zal er morgen met de cd in de hand even wat veranderingen in aan brengen. De eerste cd zijn gewone uitvoeringen. Niet echt interessant dus. De tweede cd zijn de originele 12 inches van een aantal nummers (raspberry beret oa.) Maar ook andere remixes.
Niet echt een aanrader wat mij betreft. Hits/B-sides is stukken beter.

avatar van Marty McFly
Tracklisting is idd verouderd... De tweede schijf met de remixen is cool, maar natuurlijk hopeloos onvolledig. Een mooie 3-dubbelaar o.i.d. met alle 12" en remixen was cool geweest...

avatar van tnf
tnf
Wanneer komt er nou een fatsoenlijke, complete, geupdate Prince-verzamelaar in de handel?

Hits/B-sides is van begin jaren 90 en daarom verre van compleet. En een Prince-verzamelaar zonder Money doesn't matter tonight en My name is Prince heb ik sowieso niet nodig. --> zijn mijn favorieten, mijn smaak op Prince-gebied wijkt nogal af van de norm.

Déze eindigt eveneens ergens begin jaren 90, ondanks dat 'ie in 2006 is gereleased.

Een bezoekje aan Plaatboef en gelijksoortige zaken met obscure cd's bracht mij geen beter alternatief.

Tja, zo word ik vanzelf uitgelokt om er zelf een keer eentje in elkaar te zetten (foei!). Ik denk dat ik maar alvast met trackjes verzamelen begin.

avatar van tnf
tnf
Ter aanvulling op mijn post van gisteren: De schijfjes zijn inmiddels gemaakt. Komt er iets gelijkends in de winkel te liggen, dan koop ik hem gegarandeerd een keer.

--> cd-doosje: http://www.wwzapper.com/prince.jpg

Kan iemand me zeggen wat de beste verzamelaar is van prince? Ik wil namelijk kennis maken met zijn muziek,nadat ik op een feestje het geweldige 'when doves cry' leerde kennen.

gerre schreef:
Kan iemand me zeggen wat de beste verzamelaar is van prince?

Deze verzamelaar is uiteraard niet compleet, maar wel de betere van alle verzamelaars. Op disc 1 en 2 het bekende werk en op cd 3 b-kanten (die vaak niet onder doen voor het reguliere werk).

aERodynamIC schreef:

Maar deze verzamelaar: Ultimate heeft in de 2CD versie een aantal geweldige 12-inch versies samen op 1 CD. En dat is toch ook niet te versmaden!
Ik vind dan ook dat deze 2CD veel toevoegd en heb dan ook Hits & Ultimate. B-sides & Remixes.

gerre schreef:

Als je kennis wilt maken met deze ras artiest, dan zou ik zeggen: koop eerst Sign o' the times, Lovesexy en eventueel Purple Rain.
Elke verzamelaar doet hem tekort.
Genoemde albums zijn klassiekers die eigenlijk in geen enkele platenkast (van een serieuze muziekliefhebber) mogen ontbreken, en ze zijn tegenwoordig voor weinig te krijgen.

Om een goede indruk te krijgen van zijn genialiteit kan ik ook zeker de dvd van Sign o' the times aanraden.
De geluidskwaliteit is matig (zeker als je het vergelijkt met moderne produkties) en het beeld is te donker, maar de show, de muziek en de montage zijn van een uitzonderlijk niveau, en maken dit (i.m.o.) tot de beste concertfilm ooit.
Het is moeilijk te omschrijven wat deze film met me doet, maar de woorden magisch, spannend, creatief, vernieuwend, sexy (Cat!), grappig, energiek en funky...ontzettend funky dekken de lading wel.
De concertregistratie van Lovesexy in Dortmund ('88) is ook geweldig, maar helaas nooit officieel op dvd uitgebracht.

Prince live op cd in goede kwaliteit is te vinden op "One nite alone".
Misschien niet echt een goed overzicht van zijn cariere, maar wel ontzettend jazzy/funky, kortom (zoals hij het zelf noemt) "music for music lovers".

Voor een kennismaking zou ik willen toevoegen het briljante album: Around A World In A Day. Wel een paar keer luisteren: echte groeiplaat. Met o.a. Pop Life en Raspberry Baret. Wat mij betreft heel wat beter dan Lovesexy (de cd dan, de tour was geweldig).

Afgelopen half jaar zijn mijn broer en ik bezig geweest om Prince een beetje compleet te krijgen. Dankzij internet is het ons redelijk gelukt.

Wat betreft deze plaat: mijns inziens is Prince beste werk zijn 12 ". Laat maar gaan die ritmes en vul maar in met gitaar en blazers. Heb inmiddels 6 CD's vol met 12", en toch zitten er op deze Ultimate een paar die ik nog niet had. Fijn dus dat deze is uitgebracht. Jammer dat een aantal fantastische 12"er niet op staan zoals mountains, alphabet str. la, la, la, hee, hee, hee.

Dus fans: ik probeer via een internetsite alle 12" voor iedereen open te stellen, maar dat zal wel in 2008 worden. 'k Houd jullie op de hoogte!

fastpulseboy
hahaha, dat hoeft toch niet zo lang te duren?
geef maar ff je soulseek naam!

EVANSHEWSON
P. de Clown schreef:

Elke verzamelaar doet hem tekort.

Prince live op cd in goede kwaliteit is te vinden op "One nite alone".

Van Prince kan je natuurlijk nooit genoeg in huis halen, dat vind ik ook.

Maar deze plaat heeft zijn titel geheel gestolen !
Waarom ? Van pakweg nà 1995 staat er geheel niets op, betekent dit dat Prince na dat jaar niets meer gemaakt heeft dat de moeite was, komaan zeg !
Er ontbreekt minstens 1 volledige ceedee om die periode uit zijn carriëre te omspannen !
Ik vind dit pure volksverlakkerij, al is WAT eropstaat uiteraad wèl goed en al zijn de lange mixen meestal zéér de moeite !
4 sterren voor de totale onvolledigheid sorry ! ****

avatar van Peter88
Vraagje van de Prince kenners: Wat is een beetje een goede verzamelaar voor als je nog niets of amper wat van Prince hebt? Ik heb van Prince alleen maar wat bekende albums, zoals Purple Rain. Heb verder nooit echt de tijd gehad om in zijn werk echt te verdiepen. Wat is een beetje een goede compilatie?