menu

Maggie Brown - Maggie Brown (2014)

mijn stem
4,08 (6)
6 stemmen

Nederland
Pop / Rock
Label: Off Amsterdam

  1. Alaska [Instrumental] (5:25)
  2. Because (3:48)
  3. Atlantic (3:55)
  4. Permanent Resident Card (4:38)
  5. Sunset Park (4:36)
  6. Pretty Delay (5:59)
  7. Queen of England (4:29)
  8. The Golden Age (3:37)
  9. Vortex (5:08)
  10. New England (4:04)
  11. Stella (6:27)
totale tijdsduur: 52:06
zoeken in:
avatar van Savant
4,0
Lichtelijk fantastisch plaatje wat met gekleurde geluidsgolven diepe voren trekt in je onverteerde ziel opdat daar plantjes kunnen opkomen vol vragen zoals hoe de lucht de zee kust zonder nat te worden en hoe onvervulde verlangens in melancholie kunnen verdrinken zonder waarschuwingen vooraf en zonder naberichten nadien.

avatar van WoNa
4,0
Een cd in 2014 die begint alsof er een vervolg geschreven is op 'Shine on you crazy diamond' en overgaat in stekelige indie ballads en rock. De wederopstanding van Caesar, inclusief zang. Maggie Brown weet op haar zelf benoemde plaat mij een paar keer voor een uiterst prettige wending te zetten. Iets wat de vreugde om deze plaat alleen maar verhoogt. De toetsen zorgen voor mystiek, de gitaren voor het indie gevoel en de zang gaat alle kanten op. Bandje om in de gaten houden. Lees ook bij I Drove a Tank op deze site. Deze bands hebben e.e.a. gemeen.

Je kunt meer lezen op de site van WoNo Magazine.

avatar van O.B.B.
5,0
Na een aantal jaren mijn top 10 ingegroeid. dan mag ie ook wel naar 5*. Fantastische avontuurlijke gitaarplaat, kan alleen maar moeilijk uitleggen wat mij nou zo bijzonder aanspreekt.. Van ingetogen naar post-rock achtige uitbarstingen en weer terug, soms iets schurend maar grotendeels heerlijk melodieus. Soms kabbelend maar altijd afwisselend. Heerlijk gitaarwerk (Vortex!), maar ook de toetsen en drumwerk zijn van bijzonder hoog niveau, zonder dat er nu direct sprake is van allerlei hoogstandjes. De zang van Marcel Hulst klinkt wat 'nederlands' en zelfs wat weifelend maar heeft zijn eigen charme die mij bijzonder aanspreekt. Eén van de sterkste punten zijn ook de heerlijke melodieuze zanglijnen. Zwaar ondergewaardeerd, of nee, waarschijnlijk heeft deze plaat gewoon nooit de aandacht gekregen die hij verdiende en is massaal over het hoofd gezien. Kan me voorstellen dat dit voor het popminnende massa een brug te ver is maar voor liefhebbers van avontuurlijke indie wordt het toch niet veel beter dan dit!? Ook voor ruimdenkende prog-rockers zou dit een feest moeten zijn. De raakvlakken zijn er voldoende.

Wat mij betreft beste plaat van Nederlandse bodem. Nu al een vergeten klassieker.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:43 uur

geplaatst: vandaag om 08:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.