Loïs Lane - Loïs Lane (1989)

Label: Polydor

1. It's the First Time (4:03)
  2. Amsterdamned (3:15)
  3. My Best Friend (5:01)
  4. She Says; Oh No (4:01)
  5. Break It Up (4:21)
  6. It's the First Time [Extended Version] (5:38)
avatar van Hans Brouwer
Hun eerste album en tevens hun bekendste. Een belachelijk korte tijdsduur. De nummers die er op staan zijn echter erg goed en later door de dames niet meer geëvenaard. 4*

Groeten, Hans

Marcel²
Dit waren de schatjes van Prince.

shappy1010
Ze lijken er best wel op ja in die clip Get Off!

avatar van FunkStar
My Best Friend is mijn persoonlijke favoriete nummer van Lois Lane. Het nummer heeft me veel geinspireerd..

avatar van T.O.
Ik vind It's the First Time nog steeds erg goed. Jammer dat Amsterdamned zo'n kutnummer is.

Ik vind dit album ook erg de moeite waard, dat beloofde wat. Je debu talbum dat eigenlijk uit maar 5 nummers bestond, en dan al zo goed.. Toch vond ik het verdere werk van deze 2 zusjes ook een stuk minder interessant. Ten tijde van dit album klonken ze live ook nog erg goed. Ik zag ze een paar jaar geleden nog eens live, en dit was kwalitatief wel een stuk minder.
Ik vond Amsterdamned dus wel mooi, maar My Best Friend is absoluut de top.

avatar van Snowblood
T.O. schreef:

Zeker niet, en de film op zich is al helemaal geweldig!

avatar van gemaster
De film is erg prettig.

Bizar kort album dit. Eigenlijk zou dit voor een andere artiest toch een EP zijn?

Goed dat dit trouwens in de updates stond, heb gelijk even het nummer 'Tonight' van een top 40 cd'tje geript. Dat blijft toch een fantastisch nummer.

avatar van starbright boy
Lois Lane had net een contract bij Warner gescoord en brachten daar de singles Break it Up en Amsterdamned uit. Dat werden allebei kleine radiohits. In die tijd (tweede helft jaren '80) verkeerde Nederlandse muziek nogal in een crisis. Het aandeel Nederlandse producties in de totale muziekverkoop was gekelderd tot een historisch dieptepunt van (ik geloof) rond de 10%. Na een aantal mislukkingen was Warner het beu en knikkerde zonder pardon alle Nederlandse bands op straat, behalve Fatal Flowers. Ook Lois Lane overkwam dat.

Lois Lane bracht toen My Best Friend in eigen beheer uit, wederom een kleine hit. Daarmee scoorden ze een nieuw platencontract en brachten ze dit mini-album en de single It's the First Time uit. Hier werden er (uit mijn hoofd) zo'n 200.000 van verkocht. Daarmee was het de bestverkochte Nederlandse plaat in vijf jaar. Warner zal ongetwijfeld enorme spijt hebben gehad, te meer omdat de band waarvan ze wel veel verwachten en die ze hielden (Fatal Flowers dus) vrij kort na de hele affaire uit elkaar viel.

Feitelijk is dit een soort singlesverzamelaar van een band met nog heel weinig singles. Met twee extra nummers.

avatar van Youri
Kort maar erg sterk. Vooral Amsterdamned en Break It Up zijn lekker.

avatar van Snakeskin
Band die zichzelf lanceerde doordat men in de positie kwam om de titelsong van "amsterdamned" te mogen leveren, een film met Huub Stapel en Monique van der Ven in de hoofdrol. De zangeressen deden de rest.

Joy
lois lane was al gelanceerd door de 2 hitjes en 2 opvallende schoonheden hebben daar uiteraard ook aan meegedragen

Sstttt
T.O. schreef:
Jammer dat Amsterdamned zo'n kutnummer is.

Een kutfilm verdiend een kutnummer.

Een kutfilm? Een klassieker zul je bedoelen.

avatar van Hans Brouwer
Snakeskin schreef:
En Golden Earring werd afgeserveerd . En daar waren Barry Hay en zijn trawanten toen niet erg blij mee .

Staat me ook iets van bij.
Zij hadden My Killer, My Shadow voor de film geschreven.

avatar van RogerV
Dit is in mijn ogen toch wel een van de meest onderschatte bands van Nederlandse afkomst. Zeker nummers als Amsterdamned en First time staan nog steeds fier overeind. Heerlijke luchtige pop maar wel met een pittige en smakelijke inhoud die het zoveel beter maakt dan de standaard sky radio-meuk.

Helaas weet de Vaderlandse muziekpers altijd op de verkeerde paarden te wedden.

avatar van Madonna
Heel vaak beluisterd. Lekkere nummers wel. Goede zangstemmen hebben die meiden en ongelooflijk knap ook nog. Sommigen hebben alles....

-3.5-

Hendrik68
Vandaag 3 CD's van Lois Lane afgestofd en dat viel bepaald niet tegen moet ik zeggen. Ze waren al een tijdje bezig in de marge, maar wat gedoe met platenmaatschappijen gooiden destijds wat roet in het eten. Om toch niet al te lang te moeten wachten werd eerst dit korte album uitgebracht met reeds bekende nummers als Break it up en de filmhit Amsterdamned en de nieuwe single My Best Friend. Stuk voor stuk prima liedjes gezongen door 2 prima zangeressen en een prima begeidingsband.

avatar van Kos
Kos
Klopt, klinken ook nu nog behoorlijk goed deze dames.

Hendrik68

avatar van IntoMusic
Ja hoor, alleen erg low profile. Vorig jaar nog een album uitgebracht (Loïs Lane sings Motown!). Moet zeggen dat ik dit debuutje al een tijd niet meer heb gedraaid. Toch maar is doen... brings back memories

avatar van Kos
Kos
Hendrik68 schreef:
Bestaan ze nog dan?

Bedoelde: deze plaat en de volgende klinken nog behoorlijk goed

avatar van itchy
Hendrik68 schreef:
Bestaan ze nog dan?

Jazeker, ze hebben vorig jaar nog op de nieuwjaarsbijeenkomst van mijn werk opgetreden. Om even te schetsen in welk circuit ze zich nu begeven

avatar van musiquenonstop
De twee sterren die ik ze geef zijn voor het eerste nummer, voor de rest zijn sterren overbodig.

avatar van bikkel2
Eerste wapenfeit van deze band rond de zusjes Kleiman.

Een redelijk minialbum. Amsterdamned en Break It Up zijn de moeite waard. De zang is lekker en herkenbaar.
Restand vind ik wat minder, al is It's The First Time acceptabel.
Nog erg 80's en daarom te steriel geregistreerd.
De potentie hoor ik wel.

avatar van edje1969
Mooie Nederpop in periode waar het met Neerlans product niet zo goed ging. Score 3,5 omdat het een minialbum is met verzameling losse nummers.

avatar van Funky Bookie
Toch wel een zwak voor de eerste albums van dit bandje. Paste uiteraard ook prima in de Paisley wereld waar ik toen middenin zat (en nog steeds). It's The First Time is mijn favo nummer. De zang is niet altijd even zuiver, maar de stemmen kleuren mooi samen.

My Best Friend is één van de beste popliedjes ooit geschreven.

Prima mini album dit van Lois Lane. Als underdogs hadden ze de nodige sympathie in Hilversum weten te wekken en ze laten hier een paar sterke songs horen. Amsterdamned vind ik nog altijd een heerlijke song, lekker brutaal en fris gezongen. 3,5 ster