Bells of Youth - Boy (2014)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Shoot (2:53)
  2. Lost Highway (2:54)
  3. Interlude I (0:56)
  4. She Said_He Said (3:19)
  5. Physical (3:21)
  6. Sticky Fingers (2:52)
  7. Lovers (3:00)
  8. Silence (3:15)
  9. New Days (3:20)
  10. Snow (3:03)
  11. Do You Regret (2:28)
  12. Interlude II (1:00)
  13. Diamond in the Rough (4:00)
  14. Ode (4:02)
DjFrankie (moderator)
Ben hier erg benieuwd naar, Sta hier als het goed is ook in het cd-boekje, vanwege financiering.
Heb de dames vorig jaar 2 keer live aan het werk gezien, en dat smaakte naar meer.

DjFrankie (moderator)
Goed debuut, de 5 dames laten hier geen doorsnee album horen, maar gevoelige liedjes worden afgewisseld met stevige popnummers. En hun samenzang laat het plezier horen dat deze meiden live ook laten zien.

avatar van midnight boom
De all-female band Bells Of Youth werd door diverse media getips als één van de Nederlandse beloftes voor 2014. Terecht. Zo kunnen we inmiddels stellen nu hun door middel van crowdfunding gerealiseerde debuutalbum Boy is gearriveerd. Een gevarieerde en aanstekelijke liedjesplaat die zich niet makkelijk laat categoriseren. Sommige nummers kunnen doorgaan voor harmonische folkrock, andere momenten klinken weer als echte popmuziek of als Blood Red Shoes-achtige garagerock. Maar niet alleen qua genre is Boy een behoorlijk gevarieerde plaat. Alle vijf de leden nemen geregeld de leadzang voor hun rekening. Vijf sterk verschillende stemmen die wonderbaarlijk mooi klinken als ze bij elkaar komen. Albumopener 'Shoot' vat dit meteen mooi samen. Bells Of Youth klinken hier als nachtegaaltjes, maar niets is minder waar. Op de juiste momenten kan deze formatie ook flink rocken en uitpakken met energieke en enthousiast schreeuwerige stukken. Het is stoer en lief tegelijk. De kwaliteit van de liedjes varieert tussen goed en heel goed. 'Snow' en 'Silence' klinken als hitjes terwijl 'Interlude I' juist weer best wel psychedelisch klinkt. Enkel in 'Do You Regret' schiet het vijftal een beetje door in hun enthousiasme. Daartegenover staan twee liedjes waarmee de Bells Of Youth zich eigenhandig classificeren voor de jaarslijstjes. Het eerste moment is tijdens de sterke en opgewekte single 'She Said/ He Said'. Een ultiem popliedje voor de zomerdagen dat zich moeiteloos in je hoofd nestelt. Het tweede moment is nog beter. Het heerlijke, met synthesizers aangeklede 'Physical' had van HAIM kunnen zijn en geldt als hoogtepunt van het nog jonge repertoire van Bells Of Youth. Fijne gitaarsolo ook. Boy is een veelbelovende en frisse kennismaking met Bells Of Youth.

Van: Daans Muziek Blog

avatar van Noere
Gaat het hier nog niet over tieten?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Noere schreef:
Gaat het hier nog niet over tieten?

Wou je er wat over kwijt?