The Everly Brothers - Instant Party! (1962)

Label: Warner Bros.

1. Step It Up (1:58)
  2. Love Makes the World Go Round (2:40)
  3. Jezebel (2:20)
  4. True Love (2:38)
  5. Bye Bye Black Bird (3:15)
  6. When It's Night Time in Italy It's Wednesday over Here (2:00)
  7. Oh My Papa (2:08)
  8. Trouble in Mind (2:30)
  9. Autumn Leaves (2:54)
  10. Long Lost John (1:49)
  11. The Party Is Over (2:14)
  12. Grond Hawg (2:02)
avatar van willemmusic
Wat ze nu kunnen: twee ouwe lp's op een cd zetten, nou dat konden ze vroeger ook, hoor: twee lp's aanelkaar vastgeplakt door er een klaphoes van te maken!
Bijvoorbeeld deze samen met Two Yanks In England.

avatar van nlkink
Deze heb ik nog in combinatie met Two Yanks In England uit 1966 als dubbel-LP. En ik zie dat Willemmusic dezelfde in zijn collectie heeft. Het contrast tussen de twee albums is enorm. Ik vraag me af wat WB heeft bewogen om juist deze twee te combineren. Het zal toch niet zijn omdat de basiskleur van beide hoezen wit is? Two Yanks In England is een relatief onbekend maar heel aardig sixties beat album. Instant Party is opgenomen in de hoogtijdagen en zal daardoor bekender zijn bij meer muzieliefhebbers maar is bij mij amper uit de hoes gekomen. Two Yanks heb ik zelfs nog weer op CD aangeschaft toen deze als remaster uitkwam. Dat zal bij Instant Party niet gebeuren.

Deze samen met Both sides of an evening op 1 cd. Ook nog 7 bonus tracks aan toe gevoegd. Blijf genieten van de prachtige samenzang van de gebroeders. Two Yanks in England heb ik niet in mijn bezit.

avatar van BoyOnHeavenHill
Een rare mix van pophits en showtunes van vroeger met nummers die lekker vlot en modern aandoen. Zo staan de kampvuur-mondharmonica van Theme from 'Carnival', de sentimentaliteit van Oh mein Papa en het afschuwelijke suikergehalte van True love tegenover de swing van het openingsnummer, de rollende blues van Trouble in mind en het opzwepende arrangement van Jezebel dat zich zo zelfs naast Frankie Laine's origineel behoorlijk goed staande houdt. Tussen deze diepte- en hoogtepunten door staan diverse nummers die mij niet opwinden maar ook niet storen, zodat dit dankzij de onvolprezen samenzang van de broers ook weer een krappe voldoende scoort. Maar een hele plaat vullen met bevredigend materiaal, dat is hier toch een flinke brug te ver.
        In 2001 opnieuw uitgegeven samen met Both sides of an evening op één CD, zoals mijn voorganger ook al schreef, met (althans op míjn uitgave) niet zeven maar acht bonustracks (waaronder Crying in the rain), en met een zeer informatief boekje en uitstekend geluid.

Op z'n ouwe dag wordt ouwekock slordig. Inderdaad 8 bonus tracks: It's been nice (goodnight), the Sheik of Araby, Gran Mamou, Hernando's hideaway, That's old fashioned, Crying in the rain, I'm not angry en He's got my sympathy (first recorded version)