Dolly Parton - The Love Album (1983)

Country
Label: RCA

1. You Are (5:19)
  2. Heartbreaker (3:37)
  3. The Bargain Store (2:44)
  4. I Will Always Love You (2:57)
  5. Love Is Like a Butterfly (2:23)
  6. Coat of Many Colors (3:06)
  7. Islands in the Stream (4:14)

met Kenny Rogers

8. Here You Come Again (3:01)
  9. Send Me the Pillow That You Dream On (3:08)
  10. It's All Wrong But It's All Right (3:21)
  11. Jolene (2:42)
  12. One of Those Days (3:59)
avatar van sq
sq
Kan er ook niets aan doen. Ik heb veel muzikale voorkeuren die menigeen als afwijking ziet. Dit is er zo een. Dolly Parton heeft veel erge dingen gemaakt, en af en toe een juweeltje. Haar mooiste stukken staan hier toch zo ongeveer bij elkaar. Komt steevast tevoorschijn als ik mijn oren moet reinigen als ik Whitney Houston's versie van "I will always Love You" weer eens heb moeten horen.

avatar van musicfriek
Haha, wat grappig, deze had mijn moeder in haar platenkast staan. Ben hiermee zowaar opgegroeid... (Why Ma???!!??) Uit pure jeugdsentiment geef ik dit album toch nog 3 sterren. En ja, de versie van Dolly's I Will Always Love You vind ik echt honderd keer beter dan die van Wietney.

En (oh ooooooh, bekentenis!!), ik vind Islands In The Stream waanzinnig lekker nog steeds!! Dat nummer draaiden we altijd tijdens het schoonmaken van de bar toen ik nog in een discotheek werkte. En wat hebben we dat nummer meegeblerd zeg... Zo fout, maar o zo leuk!

avatar van Marmelstein
Het is stiekem een heel leuk album. Pas als je het album hoort merk je pas op hoeveel bekende nummers zij heeft gemaakt en ze blijft maar doorgaan.

Ik zou nog wel eens een echt goede verzamelalbum van haar willen.
Tips?

You Are.....

avatar van J.Bell

Ik ben gek op Dolly! Wat kan die vrouw ontzettend zingen, en ze heeft nog humor ook..

kkriz
Kan er niks aan doen, maar vind dit ook een prachtplaat

avatar van Eppers
Het komt uit haar tenen.
I will always love you en Jolene zijn schitterend.

avatar van musicfriek
Kan er niks aan doen, maar wat een prachtige stem heeft deze zangeres zeg. Toch maar eens wat andere albums van haar gaan scoren. Voor mij is ze een levende legende.

avatar van vin13
Eppers schreef:
Het komt uit haar tenen.
I will always love you en Jolene zijn schitterend.

Wanneer Whitney Houston het zingt vind ik het emotieloos, maar het origineel is schitterend en anders.

avatar van Snakeskin
Ik kan minimaal twee punten noemen aan Parton die erg sterk zijn.

Father McKenzie
Hahahaha! Maar behalve die 2 sterke punten staan hier toch nog enkele sterke punten op zulle; 11, 1,2,4, en 7 en de rest mag er ook best wezen. Leuke stem trouwens!

avatar van Snakeskin
handen vol sterke punten dan.

Fleetwood fan
Deze alweer 20 jaar gekocht en destijds erg blij mee. En nu nog steeds tevreden over deze geweldige zangeres die hele mooie liedjes (teksten) weet te schrijven. Mijn favo is Coat of many Collors.

avatar van Snakeskin
Als je Dolly een keer gezien dan blijft dat hangen. Gek is dat. Op dat "hangen"zouden wij kunnen voortborduren, maar dan wordt het een geheel andere discussie. Het rare met haar liedjes is dat zij maar af en toe eens voorbij komen, maar sommige moeiteloos de tand des tijds hebben doorstaan. Dan doel ik op haar gevoelige lovesongs, die zij weet te kruiden met emoties door haar manier van zingen waardoor je een soort suggestieve snik dat je onbewust meer hoort dan er in werkelijkheid is. Ze klinken op een heel innemende manier authentiek en dat is toch een kunst die zij uitstekend verstaat.

k.grubs
Mijn geheime liefde. Ik heb ergens een 'best of...' die altijd meegaat op lange autoritten. D.i.v.o.r.c.e. is de ultieme smartlap (o staat hier niet op zie ik, sorry voor enigszins off topic dan).

sq schreef:

Hier nog een met zo'n afwijking. Parton is een unieke en hele goede zangeres, deze plaat covert ongeveer al haar mooiste songs. 4,0

TheArtfulDodger
Wat een sympathiek mens is dat toch die Dolly Parton! Met de meeste country-muziek heb ik niet
zoveel, maar Dolly Parton (én Patsy Cline) vind ik dan wel weer goed. En grappig is ze ook nog, ik
keek zojuist even op Brainyquote, ik rolde gewoon over de vloer van het lachen!

I look just like the girls next door... if you happen to live next door to an amusement park.

I hated school. Even to this day when I see a schoolbus it's just depressing to me. The poor little kids.

It costs a lot of money to look this cheap.

avatar van Janz
Goed beschouwd is dit een tamelijk willekeurig samengesteld en onvolledig verzamelalbum, een typisch marketingprodukt. Toch verkocht deze plaat uitstekend. Dolly was hot begin jaren 80. I Will Always Love You figureerde in een film (nee, niet The Bodyguard ) en kwam begin 1983 opnieuw/alsnog op single uit. En er was een Greatest Hits album, waarvan de tracklist ijlings werd aangepast toen de rondborstige met Kenny Rogers en The Beegees een top 5 hit scoorde (Islands In The Stream). Toen You Are op single werd uitgebracht, ging Nederland definitief voor gaas. You Are werd een dikke nummer 1 hit. In de slipstream profiteerde The Love Album. De plaat behaalde eind 1983 een 2e plaats in de Nederlandse albumchart en stond in die lijst 21 weken genoteerd.

Ook ik heb een zwak voor dit album. Vanwege die beroemde hoes, waarnaar ik zo vaak heb gekeken in mijn jonge jaren. En vanwege You Are, dat dientengevolge in mijn geheugen gegrift staat. Vreemd genoeg ontbreekt de song vaak op de vele compilaties die sindsdien verschenen zijn. Bij Dolly denk ik aan You Are, maar in de USA heeft het nummer kennelijk een andere status. Het zij zo. Ik ga The Love Album weer eens opzetten. Bedankt voor uw aandacht.

buizen
Ben wel een fan van Dolly, ze heeft prachtige nummers gecomponeerd en haar stem weet die als niemand te vertolken. Dit album? Tja, een leuke verzameling van haar hits.

avatar van AbleMable
Dit was mijn eerste plaat die ik van Dolly kocht in 1985. Ik zag toen samen met mijn toenmalige geliefde de films Best Little Whorehouse in Texas en daarin kwam I Will Always Love You ook in voor, tot tranen geroerd waren we door dit nummer. En we waren in die tijd nog echte vleermuizen en dan was dit wel ff anders (maar ja beide zwaarverliefd) en verder was het toen ook een echte Guilty Pleasure. Al snel raakte ik dat kwijt en ging langzamerhand mijn verzameling Dolly Parton albums uitbreiden en op een gegeven moment had ik van haar de meest uitgebreide collectie, uitgebreider dan welke artiest ook.
En dit is een goede verzamelaar, staan alleen maar sterke songs op.
En It's All Wrong But It's All Right behoort tot mijn favoriete Dolly Parton songs. En natuurlijk Jolene ook.
Jammergenoeg heeft de versie van Whitney Houston, I Will Always Love You , geen goed gedaan, tot enkele jaren geleden en ik op een begrafenis van een kennis (dus geen familie, vriendenkring) was en dit nummer gedraaid werd en het me weer heel aangreep en ik zat te janken.
Maar goed, for me, DOLLY FOREVER.

avatar van heartofsoul
Hier kan ik echt geen voldoende voor geven. Het enigszins kinderlijke stemmetje met dat vibrato staat me danig tegen. Daar komt bij dat de zang is ingebed in een naar mijn smaak foeilelijke instrumentatie.
De hier verzamelde liedjes vind ik over het algemeen ook prut. De uitzonderingen zijn voor mij Jolene (dat is naar mijn smaak een wereldnummer) en de door haarzelf geschreven afsluiter One of Those Days (met fijne steel). Ze kan het dus wel. Maar als liefhebber van de meer traditionele country kom ik bij dit album nogal tekort.