Channel Zero - Kill All Kings (2014)

Belgiƫ
Label: Mostiko

1. Dark Passenger (4:35)
  2. Electronic Cocaine (3:31)
  3. Burn the Nation (3:36)
  4. Digital Warfare (3:25)
  5. Ego (3:38)
  6. Crimson Collider (3:49)
  7. Kill All Kings (3:57)
  8. Brothers Keeper (3:51)
  9. Army of Bugs (4:16)
  10. Mind Over Mechanics (3:33)
  11. Duisternis (3:13)
  12. Heart Stop (3:49)
avatar van Sanderkeuh
Eerste album zonder drummer Phil Baheux die vorig jaar helaas is overleden. Roy Mayorga van onder andere Stone Sour drumt dit album in.

Electric Nation is reeds te beluisteren op het Youtube kanaal van de band.
Doet me eerlijk gezegd niet veel. Song luistert wel lekker weg maar de lyrics zijn toch niet meer wat ze geweest zijn.
Toch benieuwd naar de overige songs en het optreden in de Ancienne Belgique.

avatar van Don Cappuccino
Ik vind Electronic Cocaine niet echt een geweldig nummer. Het klinkt allemaal wat toegankelijker en dat terwijl Feed 'em With A Brick gewoon een heerlijke moker beukplaat was.

avatar van Sanderkeuh
Waarschijnlijk hebben ze een toegankelijker nummer gekozen als eerste single.
Dark Flowers was de eerste single na de reünie en kwam uiteindelijk zelfs niet op het album. Was wel een goed nummer maar had toch niet echt op Feed 'em With a Brick gepast.

avatar van GothicBowie
Channel Zero is een begrip in België. Daarover bestaat geen enkele discussie, dachten we zo? In de jaren '90 waren ze overpopulair: ze speelden op verschillende festivals en brachten daarnaast ook klassiekers uit. Black Fuel (1997) is wellicht wel hun meest succesvolle plaat geworden, meer nog, dit album was een mijlpaal. Het zette ook ons landje op de landkaart wat metal betreft. Er zijn uiteraard nog andere bands die dit hebben gedaan, maar Channel Zero slaagde waar het veel andere bands ondanks alles niet lukte. Plots bestond België ook in het wereldwijd metalwereldje, buiten onze landgrenzen. Het is ooit anders geweest. Echter, op het hoogtepunt van hun succes hield Channel Zero ermee op. De roep om een reünie was enorm groot door de jaren heen en het was dan ook niet verwonderlijk dat hun negen reunie-concerten in de Ancienne Belgique (2010) allemaal in een oogopslag waren uitverkocht.

lees meer : Channel Zero - Kill All Kings - Snoozecontrol.be

avatar van james_cameron
Iets minder dan het comeback-album Feed 'Em With A Brick uit 2011, vooral door het wat wisselvallige songmateriaal. Er is weliswaar meer afwisseling tussen de songs onderling, meer variatie tussen mid- en uptempo werk, maar ik mis songs die echt lekker in het gehoor liggen en blijven hangen. Nu zijn de songs of te eenvoudig van opbouw, of juist te omslachtig. Toch best een fijn album; de belgen klinken nog steeds lekker fel en energiek.

Op de laatste nummers na, is het geen goed album. De songs pakken me niet. Ook niet na diverse keren luisteren. Het oudere werk is veel sterker.