David Julyan - Following & Spivs (2005)

Score
Label: CinéFonia

1. Opening (From Following) (0:51)
  2. Theme (From Following) (1:39)
  3. Bruised (From Following) (2:31)
  4. Blond (From Following) (2:58)
  5. Cobb (From Following) (2:03)
  6. Breaking (From Following) (1:48)
  7. Box (From Following) (2:22)
  8. Photographs (From Following) (1:22)
  9. Confessions (From Following) (3:45)
  10. Closing Titles (From Following) (2:04)
  11. Trailer Park Chase (From Memento) (2:50)
  12. How Can I Heal (From Memento) (5:16)
  13. Mr. Villa (From Spivs) (1:47)
  14. Driving the Kids (From Spivs) (1:36)
  15. Auntie Vee's House (From Spivs) (2:15)
  16. Flirting (From Spivs) (1:42)
  17. Jenny (From Spivs) (0:50)
  18. Plan (From Spivs) (1:12)
  19. Victoria Park (From Spivs) (1:08)
  20. Jack Leaves (From Spivs) (1:46)
  21. Goodbye to the Kids (From Spivs) (2:06)
neo
Toendertijd zat ik bij een voorstelling van Following op het Iffr, waar de faam voor Julyan en Noland begon. Herrinner mij nog iemand die vroeg of de muziek op cd uitgebracht zou worden, waarop Nolan vrolijk zei dat eerste de crew betaald moest gaan worden. Julyan had het budget van niks, oftewel een tape om de score op te nemen en verder reikte dat niet. Kwam er trouwens ook later achter dat ik praktisch achter Julyan zat tijdens een voorstelling. Meerdere malen heb ik hem al gevraagd wanneer nu eindelijk eens een release zou komen, waarop hij keer op keer beloofde dat ie eraan zat te komen. Het ambient geluid gecreeerd met minimale middelen diende ook perfect naast het geluids design die hij ook verzorgde voor de film. Vanuit deze stijl ging hij verder voor Memento en Insomnia. Dit is werkelijk fenomenaal werk! De score van Spivs moet ik nog horen.