Beaverteeth - Beaverteeth (1977)

geen stemmen

Label: RCA

1. I'm Callin (5:13)
  2. Just Another Local Band (3:47)
  3. You Wanna Go to Heaven (But You Don't Wanna Die) (4:27)
  4. Where No Man's Been Before (1:53)
  5. Dixie Fried (3:31)
  6. Sing for You (5:10)
  7. Sacred Harmony (3:58)
  8. Hope (2:37)
  9. The World's Really Flat (3:10)
  10. Where Does Love Go (3:09)
Ozric Spacefolk
Aangename easy listening funk/soul/countryrock/southern rock met ARS-zanger Rodney Justo.

Deze band maakte twee lekkere plaatjes en toen was het over. Het is vergelijkbaar met Atlanta Rhythm Section en Steely Dan en beetje Eagles.

Erg softe 70's rock maar het luistert lekker weg en Rodney heeft een aangename stem.

Mssr Renard
Ik schreef hier heel kort in 2014 wat over, maar nu ik deze (uiteindelijk) op lp heb, kan ik er ook wat dieper op ingaan.

Deze debuutplaat van Beaverteeth zou met een half toegeknepen oog onder de southern rock geschaard kunnen worden, al is het alleen maar omdat Rodney Justo, oorspronkelijke zanger bij Atlanta Rhythm Section, hier deel van uitmaakt.

Toevallig schrijft voormalig ARS-bandmaat Buddie Buie mee aan 'Hope'. Een andere "southern" link is de twee songs die Randall Bramblett aanleverde: het tegen gospel aanleunende 'Sacred Harmony' en 'I'm Calling'. De muziek is niet echt southern rock, maar meer een (nog) lichter versie van Atlanta Rhythm Section.

Wat dat betreft past de plaat prima in de tijd, waar Soft Rock àla Eagles, Doobie Brothers en Steely Dan hoge ogen gooide. Deze plaat is ook vooral aangenaam. Het luistert lekker weg en wordt op 'Dixie Fried' van Carl Perkins, waar de band klinkt als Little Feat, nooit echt stevig.

De eerder genoemde 'Sacred Harmony', 'Dixie Fried' en 'I'm Calling' zijn hoogtepunten op de plaat. 'Sing for You' valt ook erg op met een Electric Light Orchestra-sound, wat zelfs erg naar de Beatles neigt. Deze plaat is vooral leuk voor liefhebbers van late zeventiger jaren softrock met elementen uit de R&B/Soul en Country Rock.