HDK - Serenades of the Netherworld (2014)

Label: Revolutionary

1. Revelation (4:52)
  2. Electric Soul (6:33)
  3. Mortal Zombie (3:50)
  4. Serenade of the Netherworld (4:16)
  5. Return from Tomorrow (6:03)
  6. Let Life Be Done (3:59)
  7. Eternal Journey (4:25)
  8. Witness (4:28)
  9. Book of Lies (4:48)
  10. Omega (7:38)
avatar van james_cameron
Het debuut van HDK was een spijkerharde, dichtgesmeerde metalplaat met invloeden van oa Strapping Young Lad. Op dit tweede album doet bandleider Sander Gommans het beduidend rustiger aan. Met overigens nogal wisselend resultaat. Het geluid neigt herhaaldelijk naar gothic rock, vooral die songs waarin zangeres Amanda Sommerville een hoofdrol vertolkt. Op zich niets mis mee, maar het songmateriaal is ditmaal niet zo pakkend en effectief als op het vorige album. De songs zwalken alle kanten uit. Hier en daar horen we nog wel een aantal sterke tracks en het geheel is wederom vakkundig uitgevoerd en geproduceerd, maar het album mist een eigen identiteit en is gewoonweg te wisselvallig om echt indruk te maken.