The Kik - 2 (2014)

2. Ruimtetuin (3:10)
  3. Elektriciteit (2:30)
  4. Interlude 1 (0:21)
  5. Cupido (3:05)
  6. Katwijk aan Zee (4:25)
  7. De Zomer en Jij (2:12)
  8. Schilderstraat (4:51)
  9. Ik Doe Wat Ik Wil (3:13)
  10. Je Bent Als de Wind (2:51)
  11. Interlude 2 (0:09)
  12. Lot Uit de Loterij (3:11)
  13. Spiegel Spiegel (2:19)
  14. Stil op het Station (2:33)
  15. Schuld (2:39)
  16. Erik (4:58)
  17. Toen Was Geluk Heel Gewoon * (2:39)
avatar van Edgar18
Ducoz, waarom zo negatief? Is het zo beroerd?

avatar van Ducoz
Behoorlijk, later meer.

avatar van spoiler
Ik heb hem al op LP besteld, maar ik ben ook erg benieuwd naar het antwoord van de lage beoordeling van Ducoz.

avatar van Ducoz
The Kik 1 was wel leuk en aardig te genieten, in voor een feestje dit dat. Gezellig om live te zien, maar niet echt hoogstaand. Springlevend gaf ik daarom een 2,5. Te genieten, net voldoende.

Deze plaat, echter, valt weinig te genieten en wordt zelf vervelend en zeurderig. Uitgekauwde rifjes, de stem van Deef trek ik in de productie echt niet. Ik had altijd al het idee met een parodie te maken te hebben, maar nu laten ze dat blijken.. een slechte parodie ook. Helaas.
Ik zal hem van het weekend nog wel een paar keer moeten horen, dan komen ze bij ons in de winkel spelen en verkopen wij de plaat al.. misschien doet dat wonderen, maar ik vrees voor ergenis.

avatar van gukker
Ik heb hem zojuist voor het eerst beluisterd. Ik moet hem nog even een paar keer luisteren voordat ik echt een oordeel kan vellen, maar kan al wel vertellen dat ik een stuk positiever ben dan Ducoz. The Kik 2 klinkt misschien wat minder uptempo dan het debuut en heeft een minder meezinggehalte, maar muzikaal gezien tapt het uit veel meer verschillende vaatjes en deze keer weet the Kik ook veel meer hun eigen stempel op de nummers te drukken.

Er wordt uitermate goed gemusiceerd. De samenwerking tussen de bandleden was al prima, maar deze keer ben ik een aantal keer van m'n stoel geblazen door het uitstekende gitaar- en orgelwerk. De nummers kennen meer verrassingen dan op het debuut en zijn ruimer aangekleed. Regelmatig wordt the Kik op dit album begeleidt door blazers en dat pakt erg goed uit. Je bent als de wind wordt daardoor een aangename mix tussen Bigband en Beatmuziek. Schildersstraat zou in de jaren '40 een regelrechte hit zijn geweest. Het einde van Erik hint naar I want you (she's so heavy) van the Beatles. Het album doet me tot nu toe nog het meest aan Picknick van Boudewijn de Groot denken.

The Kik had als vervolg op hun debuut een tweede plaat kunnen maken met lekkere Nederbeat, maar verlegt hier zijn grenzen. Dat pakt erg goed uit.

avatar van laboomzaa
Staat op luisterpaal...geinige plaat!!

avatar van rarekwabbus
Het is ff wennen, behoorlijk anders dan het vorige album. Maar ik vind hem wel lekker.

avatar van spoiler
Bij mij moet deze plaat ook even landen. Bij de eerste luisterbeurt klinkt het allemaal wat minder catchy als de vorige plaat. Het nummer Henk springt er bij wel meteen uit door het heerlijk lange outro.
Mijn punten volgen nog.

Ik kreeg deze thuis gestuurd als Excelsior Supporter, maar vind hem niet zo geweldig.
Beetje Sesamstraat nivo.

Vind het best een grappig plaatje. Gewoon niet te serieus nemen.

avatar van paddy pipedown
Wel serieus nemen..
Noem me een Nederlandstalige plaat van de afgelopen jaren die hier mee kan wedijveren.
Spinvis daargelaten...
Zeer goede Nederbeatplaat van een prima band.
Doet inderdaad aan Picknick denken zoals gukker zei.

avatar van gukker
spoiler schreef:
Het nummer Henk springt er bij wel meteen uit door het heerlijk lange outro.
Mijn punten volgen nog.

Ik denk dat je Erik bedoelt

avatar van MRDammann
Lekker album. Weer heel iets anders dan hun vorige album, maar er staan wel een paar lekkere nummers op. Vooral Elektriciteit en Ruimtetuin zijn goed en humoristisch. Hele goeie, simpele teksten. The Kik is gewoon een goeie band, live zijn ze ook erg goed.

avatar van Slowgaze
paddy pipedown schreef:
Spinvis daargelaten...
Zeer goede Nederbeatplaat van een prima band.
Doet inderdaad aan Picknick denken zoals gukker zei.

Eefje! Eefje!

gukker schreef:

Ik denk dat je Erik bedoelt

Ik denk dat je helemaal gelijk hebt. zat even te slapen geloof ik. Thanx

avatar van pjh1967
Zeker geen Sesamstraat niveau, gewoon een aardig Nederlandstalig beatplaatje.

Sesamstraatniveau is dit zeker niet. Het is een band met creativiteit en muzikale kwaliteit. Ze spelen gewoon muziek die al gemaakt is. Nou en, dat is waar The Kik voor staat, de sixties. Ik kan niet veel betere Nederlandstalige platen noemen van de afgelopen 20 jaar. Leuk variërend album en originele teksten. Chapeau!

Aks
Ik heb de cd beluisterd: terug naar de jaren 50 en 60 van-de-vorige-eeuw-muziek. The Kik is de Nederlandstailge versie van de Amderikaanse groep Weezer. Alleen dan met slappe teksten en muziek.

Dat sommige mensen deze cd één van de betere Nederlandstalige platen van de afgelopen jaren vinden zegt meer over het niveau van de Nederlandse muziek dan over de cd.

avatar van maxinator
Wat heeft the Kik nou weer met Weezer te maken?

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
maxinator schreef:
Wat heeft the Kik nou weer met Weezer te maken?

Allebei de zangers hebben een bril

avatar van Lura
paddy pipedown schreef:
Wel serieus nemen..

Hoe lange lijst wil je hebben? 10, 20, 30 of 40 albums die beter zijn dan dit brouwsel.

pjh1967 schreef:
Zeker geen Sesamstraat niveau, gewoon een aardig Nederlandstalig beatplaatje.

Sorry, die opmerking van mij was een beetje kort door de bocht, Sesamstraat heeft inderdaad wel liedjes van niveau.

avatar van pjh1967
deric raven schreef:

woordenaar
Net als de eersteling, degelijk gemaakt maar oudbollig met de geur van spruitjes.

avatar van AstroStart
Wat een ontzettend leuk album zeg! Hier word ik vrolijk van.

avatar van vigil
woordenaar schreef:

Had je denk ik ook wel kunnen verwachten, waarom heb je de plaat dan toch gecheckt?

Het liedje Erik laat trouwens wel een behoorlijke progressie zien

vigil schreef:
Gekregen als Excelsior supporter, dus gecheckt. Bovendien vond ik The Madd wel erg goed, dezelfde soort muziek maar dan zonder die Nederlandstalige teksten. Het is voor mij de tekst in combinatie met de zang die het voor mij niet te pruimen maakt. En dat terwijl ik normaal gesproken dol ben op spruitjes.

Het liedje Erik steekt inderdaad positief gezien boven de rest uit.

avatar van paddy pipedown
Lura schreef:

Noem me er één....

woordenaar
Daniël Lohues - D. En dan te bedenken dat die ook betere platen gemaakt heeft.