menu

Becoming the Archetype - Terminate Damnation (2005)

mijn stem
3,78 (9)
9 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Abacus

  1. March of the Dead (1:43)
  2. Into Oblivion (6:01)
  3. One Man Parade (4:51)
  4. Elegy (11:14)
  5. Night's Sorrow (3:51)
  6. The Epigone (5:01)
  7. Beyond Adaption (2:34)
  8. No Fall Too Far (5:46)
  9. Ex Nihilo (5:09)
  10. Denoument (1:45)
  11. The Trivial Paroxysm (9:07)
totale tijdsduur: 57:02
zoeken in:
avatar van james_cameron
3,5
Retestrakke, bijna machinale metalcore. Het album heeft desondanks wat problemen. Het ontbreken van clean gezongen refreinen komt het luistergemak niet ten goede en de voortdurende schreeuwzang is een beetje monotoon. Ook de aanwezigheid van een aantal langdradige piano- en akoestische gitaar-intermezzo's misstaan een beetje tussen al het gebeuk. Neemt niet weg dat het een lekker brute plaat is, met een ritmesectie waar je u tegen zegt.

avatar van king_pin
4,5
Dat maakt deze plaat nou juist zo speciaal, dat piano intermezzo in Elegy is echt het briljantste dat een 'metalcore' band ooit heeft voortgebracht, de spanning die ze creëren om vervolgens terug te keren naar een beukend einde is echt fenomenaal!

Die akoestische gitaar track (night's sorrow) hadden ze beter later op de plaat kunnen zetten want nu komt ie gelijk achter Elegy en aangezien daar al een groot 'rustig' stuk in zat haalt het wel een beetje de vaart uit de plaat, maar dat maakt 'The Epigone' weer helemaal goed, met een donker intro die vervolgens echt knalt (letterlijk en figuurlijk).

Jammer dat ze deze lijn niet hebben voortgezet op hun volgende albums maar voor dit album geef ik toch een 4,5*

avatar van knoltor
Is het meer mensen opgevallen dat 'Into Oblivion' op ongeveer 2 minuten wel wat wegheeft van 'Hotel California'? Een beetje een uitgekauwde akkoordenprogressie zou ik zeggen.
Verder best een puike plaat hoor.

3,0
Bijzonder technische death metal, met een aantal sterke intermezzo's. Geen revolutie op metal gebied maar goed aan te horen. 3,0

Gast
geplaatst: vandaag om 13:50 uur

geplaatst: vandaag om 13:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.