Ted Nugent - Cat Scratch Fever (1977)

Label: Epic

1. Cat Scratch Fever (3:40)
  2. Wang Dang Sweet Poontang (3:17)
  3. Death by Misadventure (3:31)
  4. Live It Up (4:02)
  5. Home Bound (4:46)
  6. Workin' Hard, Playin' Hard (5:44)
  7. Sweet Sally (2:34)
  8. A Thousand Knives (4:48)
  9. Fist Fightnin' Son of a Gun (2:51)
  10. Out of Control (3:37)
avatar van Dexter
Heerlijk flitsende hard-rock van deze maffe Amerikaan. Hoewel het gitaar geluid van mij wel wat dikker had gemogen, doet het niets af aan de kwalititeit van de nummers zelf. Vooral de openers Cat Scratch Fever en het meesterlijke Wang Dang Sweet Poontang maken het onmogelijk om stil te zitten.
Trouwens, de ritmesectie klinkt ook erg lekker strak, dat mag gezegd worden.

avatar van Mart
Zo'n beetje hetzelfde verhaal als bij zijn debuut: Ted Nugent is zeker een waardig gitarist, maar zijn songmateriaal vind ik niet echt sterk. Ook vind ik dat er op dit album te weinig variatie is (het is vrijwel alleen maar recht toe recht aan hardrock), waardoor deze plaat snel saai wordt voor mij. De beste nummers op dit album vind ik het titelnummer (heerlijke riff!) en het lekkere vlotte Wang Dang Sweet Pootang.