Matisyahu - Youth (2006)

Reggae
Label: Epic

1. Fire of Heaven / Altar of Earth (3:58)
  2. Youth (4:18)
  3. Time of Your Song (4:27)
  4. Dispatch the Troops (4:05)
  5. Indestructible (4:09)
  6. What I'm Fighting For (2:11)
  7. Jerusalem (4:00)
  8. WP (3:58)
  9. Shalom/Saalam (1:05)
  10. Late Night in Zion (3:13)
  11. Unique Is My Dove (3:24)
  12. Ancient Lullaby (4:18)
  13. King Without a Crown (3:42)
sq
In mijn speurtocht naar nieuwe Reggae stuit ik ineens zomaar hierop.

Gevonden op een hoog stemgemiddelde en genre. Goeiendag wat is dit prachtig! Bovenaan mijn aanschaflijst!!

avatar van Kos
Kos
Joodse reggaezanger? Of lijkt dat maar zo.

avatar van T.O.
Jawel, klopt inderdaad

avatar van Woody
Heb hem live mogen zien in amsterdam een aantal maandjes terug. Een jood in volle glorie mag je wel zeggen. Met hoed en al daarna ging de swing er in, hoedje af, keppeltje op en dansen maar!

Gisteravond trad hij bij Jools op. Vond het nogal een vreemde band, maar wat een goede muziek kwam eruit zeg

Mojo Pin
Die intro bij King Without A Crown

avatar van ChrisX
Dat optreden bij Jools (met name het tweede nummer) was erg sterk te noemen. Het is ook qua geluid best wel een vreemde band eigenlijk. Aan de ene kant dus erg reggae maar dan hebben ze van instrumentale breaks waar het ineens een soort freakerige rock word. En dan dus een chassidische (ja toch?) jood op zang met een hiphopflow die erg muzikaal is en dan ook nog eens sterk kan beatboxen... Knap allemaal... ben alleen benieuwd of het op plaat niet te gelikt is.

Lijkt me overigens wel iets dat het erg goed zou kunnen doen op de grote festivals.

sq
Inmiddels deze én live at Stubbs maar gekocht. Misschien is niet alles even zorgvuldig (m.n. is de zang af en toe wel wat zwak). Maar ik blijf vinden dat er ontzettend veel uit gaat van deze muziek. Echt iets dat je bij de strot grijpt; hier gebeurt wat, hoor. Fantastich bij titelnummer, die overgang van die scheurende gitaardrens naar de reggae. King Without a Crown was inmiddels al bekend bij de meesten hier. Is ook een uitstekende kennismaking.

Lost Highway
Ik hoorde daarnet dat nummer,youth, op tv. Dat is toch muziek met bijzonder veel rock-invloeden, of is dat enkel maar bij dat nummer het geval? Goed klonk het wel.

ik ben verliefd op 'king without a crown',
voor de rest nog weinig gehoord, maar ik ben al aan 't downloaden, ben benieuwd of de rest ook zo goed is!

Harco
ChrisX schreef:

kon het niet beter zeggen.

Op zich best lekkere muziek af en toe, alleen tekstueel is het allemaal erg dubieus vind ik.
Nu ben ik geen tekstenman, maar hier valt het me toch te veel op.

avatar van Ward
Uitstekend album dit. Ik heb normaal echt helemaal niks met reggae, maar hier maak ik toch een uitzondering voor. Matisyahu gaat op eigenwijze manier om met de reggae en weet daar prachtige nummers mee te schrijven. Leuk ook die verwijzingen naar andere liedjes (bijvoorbeeld: Sending Out An SOS in Dispatch The Troops). Bij het titelnummer moest ik zelfs even aan DE reggaeband van vorig jaar denken: Bökröt Rödebröt Trio.

Ik wacht nog even met mijn sterren uitdelen, maar ik vermoed dat het 4 sterren gaan worden.

avatar van Reijersen
Matisyahu heeft me helemaal te pakken. Er leuke muziek maakt die man. Heerlijk originele kijk op reggae en gewoon een cd die lekker wegluisterd.

avatar van Ali Chemicali
Het schoolvoorbeeld van intregratie zou ik zeggen.

Ik las over hem in de OOR en was benieuwd en toen ik hem op internet ook nog eens tegen kwam was ik verkocht. Heerlijk dit. 4,5*

avatar van chansadres
Ben helemaal niet zo'n reggeaman. Bob Marley is leuk om soms naar te luisteren maar vindt ik ook niet alles. Toen liet een bekende King without a crown horen. Wat een flow heeft die gast zeg. Wat een lekkere muziek is dit.

Het nummer staat nu op repeat door het huis te schallen. Heerlijk zomers!

4 *

duffe hap muziek.
net zo nep als Relax.

wat het ook zo goed doet bij het festival publiek.

elry schreef:
festival publiek.

Ja dat ben ik dus ! Inderdaad ben ik vanaf overmorgenavond op het Roskilde Festival alwaar onder andere Matisyahu zal optreden.

avatar van Rayaccos
Ik vind dit maar middelmatig, niet slecht maar zeker niet bijzonder. Ik kan me niet voorstellen dat ik dit vaak blijf draaien, babylon by bus van Bob Marley daarentegen wel

Goed op Werchter!

Relax
Ik vind hem matig, ik heb het nummer natuurlijk gehoord en hij is een normale Amerikaan maar hij.. hoe noem je dat, zingt ? reggeaued ? alsof hij van het land van Bob Marley komt (ben naam vergeten Sry) en dat is gewoon matig.

avatar van musicfriek
Relax schreef:

Kijk eens naar het genre van dit album....

Relax
Ja maar als je met een ander accent praat dan dat je werkelijk hebt dan vind ik het fake.
Ja ik weet dat het Reggae is maar ik weet niet hoe je het noemd als iemand het doet zingen of reggae'en ^^
Gewoon nep

Toasten bedoel je denk ik.

Dit was op Lowlands echt verschrikkelijk!!!

avatar van luc011190
Ik heb een beetje het idee dat het album het niveau van King Without a Crown nergens meer haalt. Klopt dat een beetje?

avatar van platedraaier
luc011190 schreef:

Daar ben ik het zeker niet mee eens. Dit is een erg goed Reggae album voor een iedere die van avontuur binnen de reggae houdt. Ik heb deze vandaag pas ontdekt en moet toegeven dat ik onder de indruk ben. Vooral het voorlaatste nummer zat een geweldige break in. Al met al een lekkere cd. Morgen meteen aanschaffen.

avatar van Vizzle
Ik vond hem op Lowlands heel goed!

avatar van Ali Chemicali
Ik vond het totaal niet te herkennen van de nummers op de plaat, totaal anders. Z'n intro's waren vals en z'n "Flows" waren wat matig vond ik, maar al met al was het best een "feest" om naar te kijken

Vooral het nummer 'Time of your song' vind ik leuk! Zag hem op Werchter en daar viel hij voor mij heel goed mee. Voor een aantal vrienden van me minder.