Skyzoo & Torae - Barrel Brothers (2014)

Label: Empire

1. Intro (1:08)
  2. Talk of the Town (3:08)
  3. Make You a Believer (3:26)
  4. Tunnel Vision (3:30)
  5. Blue Yankee Fitted (4:00)
  6. All in Together (4:15)

met Guilty Simpson en Sean Price

7. Triangle Offense (2:51)

met Sha Stimuli

8. Movie Album [Skit] (3:59)
  9. Albee Square Mall (4:19)

met Livin Proof

10. The Hand Off (2:07)
  11. 4 Bar Friday (2:25)
  12. Memorabilia (2:51)
  13. Rediscover (3:32)

met Blu

14. The Aura (4:21)
  15. Got It from Here * (2:43)

avatar van René.
Goeie review, bedankt.

avatar van Septua
Gaat het nog een beetje goed met Duck Down? Ik had wel verwacht dat dit door hen uitgebracht zou worden.

avatar van Delars
Check hier de eerste single.

avatar van Delars
Heerlijk album! Torae & Skyzoo vullen elkaar perfect aan en hebben goed werk afgeleverd. Harde beats met dope lyrics. Na een aantal luisterbeurten denk ik dat dit album hoog op mijn jaarlijstje gaat eindigen.

avatar van Harderwiek
Erg tof album inderdaad!

Een van de beste albums dit jaar, tot nu toe

avatar van thgryda
Vluchtig de eerste vijf tracks beluister. Ik was niet omvergeblazen, de beats klonken wel oké maar niet uitzonderlijk, de synergie tussen Skyzoo en Torae klopte wel, beide zijn sowieso goeie mc's en de beats vond ik wel passen bij hun stijl. Maar ik vond het zo op het eerste gehoord niet echt bijzonder, ik ga nog geen definitief oordeel vellen, daarvoor moet ik het album in zijn geheel een keer of vijf beluisteren.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit album was denk ik (een stuk) beter geweest als er wat meer aandacht was besteed aan het geheel en het afmixen. Nu heb je namelijk een beetje een rommelig album met matige afmixing. Er staan zeker wel goede/sterke tracks op, maar wel te weinig om voorgaande punten van kritiek te kunnen vergeten. Al heb je ook geen slechte tracks. Skyzoo en Torae zijn een goed duo on the mic, dat scheelt gelukkig ook al wel.

avatar van Yestsida
Aangenaam verrast!

Van Skyzoo heb ik alle voorgaande albums, inclusief de samenwerkingen met 9th Wonder en !llmind. Dit zijn toffe projecten maar ik draai ze eerlijk gezegd niet zo veel. Van Torae heb ik enkel het collaboratie-album met Marco Polo. Zelfde verhaal als bij Skyzoo; leuk maar ik beluister het niet heel vaak.

Dit album daarentegen draai ik verrassend veel. Skzyoo en Torae zijn een duo met een prettige chemie en wisselen mekaar steeds mooi af.

Ook de beats zijn goed en gevarieerd gekozen. Van meer trap-achtige beats zoals Make You a Believer en Tunnel Vision naar de meer typische New York-sound zoals The Hand Off en The Aura, ze kunnen met alle beats perfect uit de voeten.

Mijn favoriete zijn Make You a Believer (geweldige beat van Jahlil Beats), Tunnel Vision, All in Together, Triangle Offense, The Hand Off, 4 Bar Friday en The Aura (DJ Premier!).

De enige track dat ik kan missen is de "skit", Movie Album.

Beide heren zijn ontzettend prettig om aan te horen op dit project, maar Torae heeft me toch het meest benieuwd gemaakt naar meer in de toekomst. Eerst al eens achter zijn solo-debuutalbum gaan.

avatar van Silky & Smooth
Ik had ook minder verwacht. Ik ben niet echt heel bekend met Torae, maar Skyzoo vind ik een uitstekende rapper. Alleen heeft hij nooit echt een indruk op mij weten te maken. En eigenlijk doet hij dat hier ook niet echt, maar Barrel Brothers is wel gewoon een lekker constant hip-hop album geworden.