Skyzoo & Torae - Barrel Brothers (2014)

Label: Empire

1. Intro (1:08)
  2. Talk of the Town (3:08)
  3. Make You a Believer (3:26)
  4. Tunnel Vision (3:30)
  5. Blue Yankee Fitted (4:00)
  6. All in Together (4:15)

met Guilty Simpson en Sean Price

7. Triangle Offense (2:51)

met Sha Stimuli

8. Movie Album [Skit] (3:59)
  9. Albee Square Mall (4:19)

met Livin Proof

10. The Hand Off (2:07)
  11. 4 Bar Friday (2:25)
  12. Memorabilia (2:51)
  13. Rediscover (3:32)

met Blu

14. The Aura (4:21)
  15. Got It from Here * (2:43)
avatar van Yestsida
Aangenaam verrast!

Van Skyzoo heb ik alle voorgaande albums, inclusief de samenwerkingen met 9th Wonder en !llmind. Dit zijn toffe projecten maar ik draai ze eerlijk gezegd niet zo veel. Van Torae heb ik enkel het collaboratie-album met Marco Polo. Zelfde verhaal als bij Skyzoo; leuk maar ik beluister het niet heel vaak.

Dit album daarentegen draai ik verrassend veel. Skzyoo en Torae zijn een duo met een prettige chemie en wisselen mekaar steeds mooi af.

Ook de beats zijn goed en gevarieerd gekozen. Van meer trap-achtige beats zoals Make You a Believer en Tunnel Vision naar de meer typische New York-sound zoals The Hand Off en The Aura, ze kunnen met alle beats perfect uit de voeten.

Mijn favoriete zijn Make You a Believer (geweldige beat van Jahlil Beats), Tunnel Vision, All in Together, Triangle Offense, The Hand Off, 4 Bar Friday en The Aura (DJ Premier!).

De enige track dat ik kan missen is de "skit", Movie Album.

Beide heren zijn ontzettend prettig om aan te horen op dit project, maar Torae heeft me toch het meest benieuwd gemaakt naar meer in de toekomst. Eerst al eens achter zijn solo-debuutalbum gaan.