Chicago - Chicago XXXVI (2014)

Alternatieve titel: Now

Label: Rhino

1. Now (5:03)
  2. More Will Be Revealed (5:11)
  3. America (4:04)
  4. Crazy Happy (5:02)
  5. Free at Last (5:13)
  6. Love Lives On (5:21)
  7. Something's Coming, I Know (3:48)
  8. Watching All the Colors (4:15)
  9. Nice Girl (4:02)
  10. Naked in the Garden of Allah (4:24)
  11. Another Trippy Day (4:04)
avatar van E-Clect-Eddy
Het heeft heel lang geduurd voor er weer een album van Chicago kwam met nieuw materiaal dus ben ik erg benieuwd hoe die klinkt. Ik leerde de band pas kennen met de mid/late 70s hits maar sinds de aanschaf van Chicago Transit Authority (1969) ben ik fan en dat gebleven tot de mid 80s. Het zijn vooral de eerste 3 albums die geweldig zijn daarna werd het iets minder. Toch bleven ze regelmatig hits afleveren maar na het vertrek van Peter Cetera was het definitief een stuk minder. Maar zo'n grote groep met zo veel talent weet toch van tijd tot tijd iets aardigs af te leveren. De vele verzamel / live / kerst / swing albums heb ik overgeslagen sinds de mid 80s. Ook de vertraagde release van Stone of Sisyphus kon me niet enthousiast maken. Kan een band die zo lang bestaat en al zo veel uitgebracht heeft en zo veel personeelswisselingen heeft meegemaakt nog iets maken dat me blij maakt.

Now, dit album doet een aardige poging, de opening is goed, vertrouwd terrein en daarna volgen nog een aantal nummers die de moeite waard zijn van het wachten. Toch heb ik het gevoel dat ze dit al eerder hebben gedaan en beter. Het verleden leeft voort op dit album en misschien is dat ook wel waar de meeste fans op wachten het vertrouwde geluid met een paar nieuwe gezichten. Slecht is het zeker niet al valt 'Naked in the Garden of Allah' uit de toon. Iets boven het gemiddelde vind ik naast het openingsnummer, 'More Will Be Revealed', 'Free At Last', 'Love Lives On' en 'Something's Coming. I Know'. Alvast 3,5 sterren misschien meer als ik het meer beluisterd heb.