Seether - Isolate and Medicate (2014)

Zuid-Afrika
Label: The Bicycle Music

1. See You at the Bottom (3:38)
  2. Same Damn Life (3:20)
  3. Words as Weapons (4:01)
  4. My Disaster (4:34)
  5. Crash (3:41)
  6. Suffer It All (3:55)
  7. Watch Me Drown (3:09)
  8. Nobody Praying for Me (3:18)
  9. Keep the Dogs at Bay (4:25)
  10. Save Today (4:47)
  11. Turn Around * (4:14)
  12. Burn the World * (3:38)
  13. Goodbye Tonight * (3:22)
  14. Weak * (3:48)
avatar van Killeraapje
Een nieuwe Seether. Hier kijk ik erg naar uit!!!!

avatar van legian
Words As Weapons klinkt best lekker, ben benieuwd als ze de rauwheid weer wat terug krijgen.

Heeft een tijdje op zich laten wachten, maar wat een verschrikkelijk lekker album is dit geworden.

avatar van james_cameron
De mix van Nirvana, Alice In Chains en Stone Temple Pilots klinkt nog steeds aangenaam genoeg, met fijne ik-zwelg-lekker-in-mijn-ellende teksten, maar net als op de twee voorgaande albums zakt halverwege de boel wel wat in. De songs worden dan meer voorspelbaar en nogal standaard uitgewerkt. Dat is jammer, want deze nieuwe plaat opent bijzonder sterk, met een viertal vette tracks. Vooral Words As Weapons (met coupletten die sterk doen denken aan Mad World van Gary Jules) is erg mooi.

Zeedeveel
De laatste platen van Seether zijn lang niet zo sterk als de 'Disclaimer' langspelers. Toch bevat iedere nieuwere plaat enkele noemenswaardige songs. 'See You At The Bottom' is een sterke opener en 'Same Damn Life' is behoorlijk catchy met een aanstekelijk refrein. Echter is een nummer zoals 'My Disaster' een ramp voor het algemene niveau van de plaat, want dit nummer steekt niet boven de middenmoot uit. 'Watch Me Drown' is ook een behoorlijk verslavend nummer en ligt een beetje in de lijn van 'Same Damn Life'. De nummers 'Words As Weapons' en 'Nobody Praying For Me' doen mij denken aan nummers van andere bands en muzikanten, maar zijn daarom niet minder sterk.