Voyager - V (2014)

Australiƫ
Uitgebracht in eigen beheer

1. Hyperventilating (4:41)
  2. Breaking Down (4:35)
  3. A Beautiful Mistake (5:02)
  4. Fortune Favours the Blind (1:02)
  5. You the Shallow (4:33)
  6. Embrace the Limitless (3:06)
  7. Orpheus (4:19)
  8. The Domination Game (4:30)
  9. Peacekeeper (4:47)
  10. It's a Wonder (5:11)
  11. The Morning Light (5:57)
  12. Summers Always Come Again (2:21)
  13. Seasons of Age (4:40)
avatar van james_cameron
De progressieve kantjes zijn er inmiddels wel af en de band klinkt al lang niet meer zo avontuurlijk als op de eerste paar albums, maar de meer song- en rock-gerichte aanpak levert hier wel een reeks fraaie tracks op. Net als op het vorige album staan de zanglijnen van Daniel Estrin centraal. Wat een machtig stemgeluid heeft die man. Hij wordt eigenlijk op ieder album beter. Ook de band trekt flink van leer; vooral het gitaarwerk is heerlijk vet. Productioneel heeft men tevens nog nooit zo goed geklonken. Enige minpuntje is dat een aantal songs net niet sterk genoeg zijn. Het ontbreekt hier en daar vooral aan memorabele refreinen. Wanneer men daar de volgende keer nog wat meer aandacht aan besteed moet het helemaal goed komen.

avatar van notsub
Voyager heeft duidelijk de balans gevonden in haar sound. Ik herinner me de toch flinke scheefgetrokken tachtiger jaren zang van de "oude" Voyager. De zang blijkt nu het speerpunt van de band te zijn geworden en is gewoon goed. De nummers klinken zonder uitzondering overtuigend, al is het machtige Hyperventilating wel gelijk de overtreffende trap op dit album. Net als bijvoorbeeld Anubis Gate is dit een verborgen pareltje in de Progressive Metal scene.

Duran Duran on Metal. Vooral de eerste nummers zijn super!!!!

avatar van larco
Vorige week gezien in Den Bosch. Eigen stijl en nummers blijven bij mij hangen. Lekkere plaat.

avatar van Alicia
Onze tegenvoeters en metalpoppers van vlees en bloed laten een typisch jaren '80 geluid (zang, bas en synths) in combinatie met een vrolijk soort power metal en melodieuze, enigszins progressieve, rock horen. Zo weet de band deze genres ook op V weer prima te mixen tot een sprankelend en voldoende eigen geluid.

Trouwens... die andere band: de Engelse 'Voyager' heeft in huize Alicia nog nooit enig potje kunnen breken. Maar daar hebben de Aussies tot nu toe dus weinig tot geen last van, want momenteel sneuvelen er hier op z'n minst wel een tot drie van dergelijke aardewerkjes per dag. Met andere woorden: laat je ook hier niet afschrikken door venijnige labeltjes!

Kortom... we willen nog veel meer horen van dit leuke bandje uit Perth en het blijft dan ook zeker niet bij het bekende "Internet-radiootje On Demand' alleen.

De platen van deze Voyager wil ik vanaf nu ook gewoon in het echt hébben!