Dolly Parton - The Grass Is Blue (1999)

Country
Label: Sugar Hill

1. Travelin' Prayer (4:16)
  2. Cash on the Barrelhead (3:08)
  3. A Few Old Memories (4:01)
  4. I'm Gonna Sleep with One Eye Open (3:05)
  5. Steady as the Rain (3:05)
  6. I Still Miss Someone (3:38)
  7. Endless Stream of Tears (2:40)
  8. Silver Dagger (4:55)
  9. Train, Train (2:50)
  10. I Wonder Where You Are Tonight (3:13)
  11. Will He Be Waiting for Me (3:26)
  12. The Grass Is Blue (3:45)
  13. I Am Ready (2:43)
avatar van NewYorkCityLight
Erg constante plaat van Dolly Parton. Een bluegrass album (titel van het album dan ook leuk aansluitend bedacht) uit 1999, hetzelfde jaar dus als het bluegrass album van Steve Earle. Bij Steve was Bill Monroe de grote inspiratie, en het zal me niks verbazen als dat bij Dolly ook het geval is geweest.
Het album bestaat uit covers en uit eigen nummers. Hoogtepunten zijn moeilijk aan te geven want zoals ik al zei is de kracht van dit album dat het constant is. Cash on the Barrelhead vind ik vooral opvallend vanwege de tekst, zo ook I'm Gonna Sleep with One Eye Open. Ik denk dat Dolly precies weet wat ze wel en wat ze niet kan met haar stem en ook haarscherp aanvoelt wat ze wel en wat ze niet overtuigend kan brengen. Ik denk dat daar de kracht ligt van Dolly.
Ik heb nog niet bijzonder veel van haar beluisterd maar ik denk dat dit voor nu mijn favoriete (solo)werk is van haar. Leuk plaatje om te draaien terwijl je met iets anders bezig bent, of op een regenachtige dag.

avatar van L_T_B
Dit was het eerste album van een verassend drieluik (The Grass Is Blue, Little Sparrow en Halos & Horns). (Alt) Country met vleugje bluegrass op een klein label (Sugar Hill). Jammer genoeg heeft Dolly deze zijweg inmiddels weer verlaten en geeft ze wederom vol gas op de "main road".

avatar van spinout
Deze muziek past Dolly als een handschoen. Er word fantastisch gemusiceerd en Dolly zingt prachtig. Deze bluegrass klinkt niet oud bollig, mocht u dat vrezen.

avatar van Tijntje76
Leading lady! Uitstekend country-album van dit country-kanon...... Uptempo dan weer zoet gelukkig nooit te.... 71 jaar inmiddels. Gelukkig nog onder ons!

Wat een verrassend mooie bluegrassplaat. Het begint met Travelin’prayer, gecomponeerd door Billy Joel, daarna komen oude country cracks voorbij, songs van Louvin Brothers, Lester Flatt, Johnny Cash en verder ook veel eigen werk. De begeleidingsband bestaat uit echte bluegrass diehards zoals Jerry Douglas (dobro), Sam Bush (mandoline), Stuart Duncan (fiddle), Bryan Sutton (gitaar), Jim Mills (banjo) en Barry Bales (bas) en de vocalen natuurlijk van Dolly.