Diesel - Unleaded (1982)

Label: Atco

1. High Road to Nanking (4:27)
  2. The Fox (3:42)
  3. Operator (3:59)
  4. Safety-belt Romance (3:26)
  5. Baby I Know (3:36)
  6. Leader of the Pac-man (3:59)
  7. Feminophobia (3:50)
  8. The Walker (4:20)
  9. Samantha (2:16)
  10. Lies (3:53)
avatar van The_CrY
Een tweede Diesel plaat... interessant. Volgens mij alleen nog te bestellen via Fonos.nl. Kan iemand mij vertellen of deze plaat het aanschaffen waard is?

avatar van blaauwtje
Een plaat geschoeid op de amerikaanse markt, de band tekende destijds een contract met Atco, de verwachtingen waren veel te hoog gespannen en het werd een grote teleurstelling, de plaat vind ik nog steeds te pruimen en de moeite waard, al was het alleen maar om weer een mislukt nederlands hoofdstuk om de amerikaanse markt te veroveren in de kast te hebben.

Opvolger van Watts In A Tank die flopte. Pim Koopman is al vertrokken als de plaat uitkomt en op Unleaded spelen gastdrummers. Er staan geen slechte nummers op de LP, maar de beste Lies haalt het niveau niet van het minst goede nummer Remember The Romans van het debuut.

avatar van Bartmans
In de krochten van internet kwam ik dit album tegen en gelijk maar gedownload. Het vreemde is dat de track Samantha totaal niet lijkt op de single uitvoering, m.a.w. een compleet ander nummer. Weet iemand hoe dat zit of kan?

avatar van gaucho
De single verscheen pas in 1988 en is dus een nieuwe opname van dat nummer. Of kan het zijn dat de titel op dit album ook nog eens een keer een andere song is? Dat kan best, ik ken dit album niet.

De single-versie van Samantha luidde destijds de kortstondige wederopstanding van Diesel in. Maar verder dan twee singles kwamen ze niet. Zie ook de discussie bij dit album. Uit de commentaren daar leid ik ook af dat de 'originele' Samantha daadwerkelijk een andere song is.

Als bezitter van die CD, de originele Watts in a tank-LP en de drie singles ervan ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar dit album. De recensies zijn niet hoopgevend, maar wie weet. Wat vind je er zelf van, Bartmans?

avatar van gaucho
Kennelijk was Unleaded het 'Amerikaanse' album dat gemaakt moest worden nadat Sausolito Summernight medio 1981 een ongehoord grote hit was geworden in de VS en Canada. Niet voor niets uitgebracht op het roemruchte Atco-label (en niet op Regency, zoals hier boven staat; ik heb een correctie ingediend). De tracks die ik nu snel even op YouTube beluister, klinken glad en vlak, maar overtuigen me nog niet erg.

De download kom ik zo snel niet tegen op internet, maar wel een alleraardigste blog van (de, zoals bekend, inmiddels overleden) Pim Koopman over het ontstaan en het succes van Diesel. Kennelijk botsten de ego's binnen de band al vanaf dag 1. En over Unleaded meldt hij opvallend weinig. Al maakte hij toen natuurlijk ook geen deel meer uit van de band. Wel een aardig inkijkje over hoe het eraan toe kan gaan in de commerciële muziekwereld...

PIM’S BLOGS – PIM OVER DIESEL | www.pimkoopman.com Met de onthulling dat hij de 'tweede' Samantha oorspronkelijk voor The Beach Boys had geschreven! Dan luister je er toch met andere oren naar...