The Babys - I'll Have Some of That! (2014)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Label: Skyrocket

1. Every Side of You (3:21)
  2. All I Wanna Do (5:19)
  3. Sunrise & Goodbyes (3:45)
  4. After Midnight (5:04)
  5. I See You There (4:24)
  6. Grass Is Greener (4:00)
  7. These Days (3:52)
  8. Uncivil War (3:59)
  9. You Saved My Live (3:30)
  10. It's a Gas (4:41)
  11. Stay the Night (3:59)
  12. I'll Have Some of That! (5:10)
  13. When Life Goes Right *
  14. Not Ready to Say Goodbye *
avatar van Metalhead99
Het comeback album van The Babys. De line-up bestaat uit de originele leden Wally Stocker (gitaar) en Tony Brock (drums), samen met vocalist/bassist John Bisaha en gitarist John Sykes.

avatar van Metalhead99
"Not Ready to Say Goodbye" verscheen een aantal maanden geleden al (zie de video op youtube) en klinkt alvast veelbelovend. Ik ben best benieuwd naar deze plaat.

avatar van musician
En dus een Babys zonder John Waite?
Dat kan eigenlijk niet, eerlijk gezegd. Als je dan toch aan een comeback begint, doe het dan met de juiste leden.

Guitars & Wings
musician schreef:
En dus een Babys zonder John Waite?

Waarschijnlijk is dat ook wel geprobeerd, maar john waite heeft vermoedelijk geen zin meer in een reunie.

avatar van E-Clect-Eddy
Zonder de stem van John Waite is het inderdaad niet echt The Babys, maar ook de productie vind ik niet geweldig met name het geluid van de drums, wat opmerkelijk is aangezien het de drummer is die dit album heeft geproduceerd. Het mag dan een 70s feel hebben waarin het oorspronkelijke bandgeluid is terug te herkennen en de stem van de nieuwe zanger past daar wel bij, het is er alleen een stem die mij niet kan behagen. De gitaren en sommige songs zouden met een andere zanger en betere productie nog een lekkere plaat kunnen opleveren maar nu twijfel ik tussen 3* en 3,5*.

avatar van E-Clect-Eddy
De afgelopen week nog eens de albums van The Babys met John Waite geluisterd en dan nog eens deze er achter gedraaid. In een enkel nummer is het net alsof ik John Waite het kan horen zingen, als hij dat had gedaan had ik het waarschijnlijk nog vaker luisteren maar ook dan zou dit wel het minste van al hun albums zijn ook al is die niet echt slecht. Ik heb nog geen nummer gevonden waarvan ik zeg die wil ik graag vaker horen maar geen nummer die ik wil skippen. Ik twijfel daardoor nog steeds tussen die 3 en 3,5* wat me niet vaak overkomt.

avatar van dynamo d
Aangeschaft om The Babys collectie compleet te hebben maar zal het waarschijnlijk niet meer opzetten. Tamelijk saai en zwak album. Er springt geen enkel nummer echt uit.