Godley Creme - Freeze Frame (1979)

Label: Polydor

1. An Englishman in New York (5:55)
  2. Random Brainwave (2:40)
  3. I Pity Inanimate Objects (5:26)
  4. Silent Running * (3:59)
  5. Freeze Frame (4:45)
  6. Clues (5:25)
  7. Brazilia (Wish You Were Here) (6:11)
  8. Mugshots (3:55)
  9. Get Well Soon (4:29)

met Paul McCartney

10. Submarine * (4:01)
  11. Wide Boy * (3:31)
  12. Marciano * (3:25)
avatar van reptile71
Heb in random volgorde de laatste tijd 3 albums van deze heren leren kennen: L, Ismism en deze. Ik mag dat experimentele wel, heerlijk eigenwijze muziek die moeilijk in een hokje is te plaatsen. Want standaard pop of rock maken ze zeker niet. Wat mij betreft toch wel een uniek duo en stukken beter te pruimen dan 10CC.
An Englishman in New York ken ik natuurlijk van vroeger van de radio, maar pas nu ik het weer hoor zie ik in hoe geniaal het nummer is. Het nummer Freeze Frame is trouwens ook een knap staaltje werk en zo wel meer moois te vinden op dit album, dat soms ergens tussen gekte en genialiteit in hangt.
Wat ik niet helemaal begrijp is waarom dit album zo'n lage score heeft, tenzij het komt doordat de meeste stemmers liever een standaard poppy album horen en daarin teleurgesteld werden. Dit is experimentele muziek en bij vlagen geniaal gedaan. Misschien moet het wel rock / avant-garde worden gelabeld. Dit is minimaal een 3,5 **** album met uitloop naar 4.