Peter Schilling - Fehler Im System (1982)

West-Duitsland
Label: WEA

1. ...dann Trügt der Schein (3:28)
  2. Fast Alles Konstruiert (6:48)
  3. Die Wüste Lebt (4:56)
  4. Fehler Im System (3:30)
  5. Major Tom (Völlig Losgelöst) (4:59)
  6. Major Tom (3:50)
  7. U.S.A. (3:22)
  8. Ich Hab' Keine Lust (3:31)
  9. Stille Nacht, Heilige Nacht (3:30)
avatar van Spliffy McGreen
Liever in het duits dan in het engels.

maar ken eigenlijk maar een nummer. Natuurlijk; Major Tom

avatar van monique
major tom blijft een magistraal nummer

avatar van Crush
Goed album en ik hoor het ook bij voorkeur in het Duits. Dann trügt der schein en Fehler im system vind ik met de singles Major Tom en Die wüsste lebt (al vind ik de singlke daarvan met name erg mooi) de hoogtepunten.

Major Tom is als visitelkaartje wel geschikt, zonder dat Fehler im system nou veel meer van hetzelfde laat horen.

avatar van BeatHoven
Ik was verbaasd dat ik dit nog kon bestellen in eigen land. Een lekker plaatje. Niet zo funky als Falco, maar goeie Duitse pop. "Major Tom (völlig losgelöst)" en het vervolg zijn hier de hoogtepunten.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Het duurde lang voordat ik erachter kwam van wie "Major Tom (Völlig Losgelöst)" nou precies was. Vroegah, toen ie in het begin van de jaren '80 nog met enige regelmaat op de radio gedraaid werd, vond ik dit als kind een magisch nummer. Op een gegeven moment hoorde je 'm eigenlijk niet meer en raakte dit nummer voor mij in de vergetelheid, totdat ik 'm een jaar of 10 geleden voor het laatst hoorde in de Melkweg in A'dam.
Dankzij internet er eindelijk achtergekomen na een hoop zoekwerk dat het dus van niemand minder dan Peter Schilling is.
Toch stom dat je deze eigenlijk nooit meer op de radio voorbij hoort komen (of ik luister de verkeerde zender...als ik überhaupt de radio aan heb staan...).
Maar goed, na al die jaren vind ik het nog steeds een supergaaf nummer. De rest ken ik overigens nog niet...

avatar van steven
een hele beste 80s hit major tom. fantastisch

avatar van Gerards Dream
Heel, maar dan ook heel af en toe wordt Major Tom (Völlig Losgelöst) gedraaid op Radio 2. En voor je het weet is het voorbij voordat je er erg in hebt, want het is een heerlijk nummer met een goede drive er in.

yorgos.dalman
Mooie jeugdplaat die meer toppers bevat dan alleen de hitsingle. Die Wüste lebt, Fehler im System... prachtig toch?

avatar van Heer Hendrik
Heb dit album vroeger veel gedraaid. Vond alleen die versie van Stille Nacht echt een enorme afknapper van een verder redelijk album. Gaf me na het beluisteren van dit album altijd een katerig gevoel.

avatar van Castle
Heer Hendrik schreef:

Dat kerstliedje op het eind is idd overbodig. Misschien draai ik daarom zo vaak alleen de a-kant (denkt opeens ik ga weer eens het gehele album luisteren)

avatar van Castle
Castle schreef:

Dat kerstliedje op het eind is idd overbodig. Misschien draai ik daarom alleen de a-kant

avatar van dynamo d
Inderdaad liever Duits dan Engels. Dat heb ik overigens met de meeste Duitse artiesten die ook een poging wagen in het Engels. Kraftwerk en Herbert Grönemeyer klinken ook beter in het Duits dan in het Engels.

Major Tom (Völlig Losgelöst) is natuurlijk een klassieker. Die Wüste Lebt is ook nog een goed nummer. Stille Nacht, Heilige Nacht kan namens Duitsland meedoen met de verkiezing slechtste nummer allertijden, althans wat deze interpretatie van Schilling betreft.

avatar van Germ
Germ (crew)
Voor de liefhebber was er net een interview met Schilling bij de Top2000-a Go Go over Major Tom.

Erg sterk nummer dat Major Tom, jammer dat dit album niet volledig op Spotify staat.

avatar van bikkel2
Germ schreef:

Ook gezien. Viel mij ook op dat Major Tom nog steeds een lekker nummer is.
Dit album is mij overigens onbekend.

Hendrik68
O dat moet ik zien, ik heb Major Tom in mijn top 2000 lijstje gezet. Dit album is verder niet zo heel bijzonder. De synths worden op den duur wel heel irritant en een wijsje als Völlig Losgelöst vind je bij lange na niet op welk nummer dan ook. Dus mensen die dit album nog eens willen horen: prima maar je mist er niks aan. Echt superslecht is het echter ook niet.