The Word Alive - REAL. (2014)

1 stem

Label: Fearless

1. Play the Victim (4:19)
  2. Never Forget (3:31)
  3. Broken Circuit (3:54)
  4. Lighthouse (3:19)
  5. The Fortune Teller (3:52)
  6. Glass Castle (3:50)
  7. 94th St. (3:46)
  8. Your Mirage (3:59)
  9. Terminal (4:01)
  10. The Runaway (3:20)
  11. To Struggle and Claw My Way (3:06)
  12. Collapsing (4:18)
  13. Pull Us Out of the Grave (2:47)
avatar van james_cameron
Derde album alweer van deze amerikaanse metalcoreband. Zoals bij de meeste genregenoten wordt ook hier de muziek steeds toegankelijker en melodieuzer, soms zelfs tot op het flauwe af. Luister maar eens naar de futloze meezinger Lighthouse. Doet het vast goed tijdens optredens met een heleboel aanstekers in de lucht, maar hier op plaat is het een doorn in het oor. Gelukkig staan er ook flink wat sterke songs op, in ieder geval net genoeg om het album voor een commerciële knieval te behoeden. Maar veel vlakker en zoeter moet het volgende keer niet worden.