Michael Giacchino - Lost (2006)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. Main Title (0:16)

met J.J. Abrams

2. The Eyeland (1:58)
  3. World's Worst Beach Party (2:44)
  4. Credit Where Credit Is Due (2:23)
  5. Run Like, Um... Hell? (2:21)
  6. Hollywood and Vines (1:52)
  7. Just Die Already (1:51)
  8. Me and My Big Mouth (1:06)
  9. Crocodile Locke (1:49)
  10. Win One for the Reaper (2:28)
  11. Departing Sun (2:42)
  12. Charlie Hangs Around (3:17)
  13. Navel Gazing (3:24)
  14. Proper Motivation (2:00)
  15. Run Away! Run Away! (0:30)
  16. We're Friends (1:32)
  17. Getting Ethan (1:35)
  18. Thinking Clairely (1:04)
  19. Locke'd Out Again (3:30)
  20. Life and Death (3:39)
  21. Booneral (1:28)
  22. Shannonigans (2:25)
  23. Kate's Motel (2:07)
  24. I've Got a Plane to Catch (2:37)
  25. Monsters Are Such Interesting People (1:29)
  26. Parting Words (5:30)
  27. Oceanic 815 (6:11)
avatar van tbouwh
Ben verknocht aan de serie, en als soundtrack-liefhebber gaat de score van Lost dan vanzelf opvallen. Mijns inziens is de muziekkeuze van Lost erg goed. Dit komt niet alleen tot uiting in de score, maar ook in de keuze voor diverse nummers die aangehaald worden door de personages, of door de walkman van Hurley.
Composer Michael Giacchino heeft gebruik gemaakt van vliegtuigonderdelen en andere metalen, en creert hiermee een uniek geluid ( denk aan het main theme oa ).
De actienummers vind ik vrij standaard, en nergens echt bijzonder opvallend. Op andere momenten speelt de muziek echter een zeer belangrijke rol. Dit is bijvoorbeeld het geval aan het einde van sommige afleveringen, als de emotionele waarde van de muziek die de beelden ondersteunt een waardevolle toevoeging is.
Mijn favorieten van deze score zijn Departing Sun, Parting Words, Life and Death... allen nummers met een emotionele waarde.
I´ve got a plane to catch op zijn beurt is weer een aanstekelijk stuk muziek, dat de diversiteit van deze score aantoont.
Een geruime 4*