menu

Jimmy Cliff - The Power and the Glory (1983)

mijn stem
3,67 (15)
15 stemmen

Jamaica
Reggae / Pop
Label: CBS

  1. We All Are One (4:31)
  2. Sunshine in the Music (4:50)
  3. Reggae Night (5:21)
  4. Piece of the Pie (4:52)
  5. American Dream (4:25)
  6. Roots Woman (4:18)
  7. Love Solution (3:58)
  8. Power and the Glory (5:15)
  9. Journey (3:32)
totale tijdsduur: 41:02
zoeken in:
Marcel²
Jimmy Cliff de ontdekker van Bob Marley met een album uit 1983. Twee grote hits, Sunshine in the Music en Reggae Night. Dit album is een wat andere sound, meer reggae/pop. Persoonlijk vind ik dat minder, maar op zich toch nog een aardig album. Voor mij zijn de twee hitsingles wel de hoogtepunten van dit album.

avatar van Madjack71
Fijne plaat van een symphatieke zanger. Zowiezo heeft hij mijn diepe respect voor het ontdekken van Bob Marley. Maar los daarvan heeft Jimmy Cliff zijn eigen sporen ruimschoots verdiend.
Sunshine in the Music en Reggae Night zijn idd. de hits en misschien ook wel de 2 meest best in het gehoor liggende nummers. Maar vlak daarbij Piece of the Pie en Roots Woman niet uit. Mooie liedjes met een oprechte reggae gevoel en dito maatschappelijke teksten. Jimmy is iemand met een boodschap van hoop en dat heeft dit album wel in zich. Vooral kant A is dik in orde. Kant B heeft met een wat zichzelf herhalende American Dream en Love Solution een ietwat vlakke kant. Maar idd. een aardig album, wat mij betreft een heel aardig album.

avatar van master-rens
4,0
Leuke en catchy reggae, leuk om af en toe even op te zetten op een mooie zomerdag.

avatar van Poeha
Inmiddels vind ik We All Are One beter dan het helaas te vaak gehoorde Sunshine in the Music. Met Reggae Night wedijvert het om de positie beste nummer van het album. Hier wordt je toch vanzelf vrolijk van.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:59 uur

geplaatst: vandaag om 16:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.