Howlin' Wolf, Muddy Waters & Bo Diddley - The Super Super Blues Band (1967)

Blues
Label: Checker

1. Long Distance Call (9:18)
  2. Ooh Baby / Wrecking My Love Life (6:36)
  3. Sweet Little Angel (6:41)
  4. Spoonful (4:16)
  5. Diddley Daddy (5:16)
  6. The Red Rooster (7:29)
  7. Goin' Down Slow (4:49)
avatar van Toon1
Eind jaren '60 was ook de tijd van Super Session LP's; grote artiesten/supergroepen die samen een LP opnemen. Ook deze drie blues-giganten konden er blijkbaar niet aan weerstaan. Het resultaat is helaas inspiratieloos en voegt totaal niets toe aan hun oeuvre vind ik. (Al is het wel grappig om Howlin' Wolf "Diddley Daddy" te horen zingen )

Inspiratieloos? Ik hoor toch meer dan genoeg plezier en inspiratie.

avatar van nlkink
Hoe dan ook, het resultaat van het bij elkaar zetten van grote namen valt vaak tegen.

avatar van jailhouserocker1
nlkink schreef:

Ja toen dus ook al

avatar van spinout
Op gitaar uiteraard Bo Diddley & Muddy Waters, maar ook Hubert Sumlin, die al met Wolf en Waters had gewerkt. Otis Spann op piano, die ook al met Waters en Wolf gewerkt had, Buddy Guy op bass (!) en Bo DIddley's drummer Clifton James op vanzelfsprekend drums. Ik ben het nu aan het beluisteren, en het klinkt vooralsnog aardig.

avatar van Supersid
Niet overal even geslaagd, maar de versie van Spoonful is aardig. Al is het de zoveelste...

Deze Super Super Blues Band opnamen zijn uit september 1967. Onder leiding van producer Willie Dixon (nog zo'n grote naam) kwamen Howlin' Wolf, Muddy Waters & Bo Diddley bij elkaar in the Ter Mar Studios in Chicago. Wat je ook hoort is het plezier en de energie van deze 3 giganten van the blues. Maar los daarvan mogen deze opnames er meer dan zijn. Daarvoor hebben deze 3 heren namelijk meer dan genoeg klasse en dat is goed terug te horen. Goede voorbeelden hiervan zijn Sweet Little Angel (met een fantastische piano van Otis Spann), Spoonful & een fraaie versie van Little Red Rooster. Minste uitvoering is wat mij betreft Diddley Daddy. En oh ja, de bassist is ene Buddy Guy. Wat een feest dit album!

Supersid schreef:

Even gecheckt, maar Spoonful is geschreven door Willie Dixon (producer van dit album) in 1960 en toen opgenomen door Howlin' Wolf (ook van deze band). Zelf nam Dixon de song in 1965 op, Cream in 1966 en in 1967 dus deze Super Blues Band. Dus in 1967 kon Spoonful op dit album nog wel.

avatar van Supersid
Klopt west, ik durf wel eens vergeten dat mijn chronologie niet altijd die van de wereld is