This Morn' Omina - Le Serpent Blanc, le Serpent Rouge (2003)

Belgiƫ
Electronic / Roots
Label: Ant-Zen

1. Epoch (8:13)
  2. Suneater (8:03)
  3. (The) Ninth Key (11:31)
  4. Taliesin (9:11)
  5. The Immutable Sphere (11:00)
  6. Toltec (5:01)
  20. Sagittarius (3:47)
  21. Capricorn (6:17)
  22. Live Video (6:38)
avatar van orbit
Wauw!! Gewoonweg overweldigend en snoeihard! 7 years of famine was al eendenretestrak, maar deze dubbelaar (jaja, vanaf Aquarius is de tweede cd!) slaat werkelijk alles! Eén van de beste electronische werkjes in mijn bezit. The mighty Omina zet zijn vernietigend werk gewoon door op deze plaat. De ene bottenkrakende track na de andere komt voorbij, en het is allemaal perfect gedoseerd en opgebouwd, culminerend in een aanstekelijk ritme dat HARD gedraaid dient te worden!
De tweede ceedee is beslist wat minder en eerder aardig als hebbedingetje (alhoewel sommige tracks wel degelijk kwalitatief te pruimen zijn)
De eerste ceedee echter is in één woord briljant! Epoch begint gelijk al als een wolkenbreuk, The Ninth Key is de meest dansbare track en al vaker gedraaid op underground feeskes. The Immutable Sphere is echter al van een kaliber dat menig gevestigd electro-gezelschap te kakken zet en Toltec is ver-fuckin'-slavend!! Als een soort zware schaaftol draait deze track zich om je ingewanden
Awel, genoeg gezeverd! De mannen van beneden de rivieren hebben hem t weer gelapt! Een vette 5* van mij!

avatar van Onderhond
Ook maar eens proberen dan. Kwalitatief vaak nogal wisselend werk op Ant-Zen, vooral dan het oudere werk. Een kijken of dit me bevalt, 't is nog werk van eigen bodem ook.

avatar van Onderhond
Nogal doorsnee klinkend industrial album waar de invloeden van buitenaf (roots dan maar ?) weinig toevoegen. Gaat snoeihard voor een deelnemer in een traktorpull, maar F1 werk is dit allesbehalve.

Luistert verder wel lekker weg, maar een beetje distortion, muzikaal geklooi en stampende ritmes hadden niet misstaan op een album als dit. Al helemaal niet voor een album dat na de powernoize periode uitgekomen is.

3.5*

avatar van orbit
Misschien is deze ep iets voor jou dan:

Is wat experimenteler en bevat meer geklooi