Eric Serra - GoldenEye (1995)

Frankrijk
Score
Label: Virgin

1. Goldeneye (4:46)

met Tina Turner

2. The Goldeneye Overture (4:24)
  3. Ladies First (2:44)
  4. We Share the Same Passions (4:46)
  5. A Little Surprise for You (2:02)
  6. The Severnaya Suite (2:07)
  7. Our Lady of Smolensk (1:01)
  8. Whispering Statues (3:26)
  9. Run, Shoot and Jump (1:05)
  10. A Pleasant Drive in St. Petersburg (4:28)
  11. Fatal Weakness (4:43)
  12. That's What Keeps You Alone (3:17)
  13. Dish Out of Water (3:57)
  14. The Scale to Hell (3:43)
  15. For Ever, James (2:01)
  16. The Experience of Love (5:57)
avatar van John Barry
1,0
Goldeneye is een erg slechte soundtrack die bijna geen Bondsfeer heeft.

Goldeneye is een soundtrack wat zich kenmerkt door rara geluidjes en elektronica. Soms hoor je ook nog eens wat mensen raar zingen. Echt een hele vreemde soundtrack is Goldeneye. Het Bond thema komt ook op een hele vreemde manier terug in de score. Het is eigenlijk bijna niet te herkennen. Was Eric Serra dronken of zo toen hij deze score schreef ? Hoe haalt die man het in zijn hoofd om een van de beroemdste en beste film thema,s ooit zo kapot te maken ?

De ergste track van dit album is is A Pleasant Drive in St. Petersburg. Gelukkig is die track voor een groot deel niet eens in de film gebruikt.

De titel song van Titna Turner is wel aardig,maar ook niet meer dan dat. Het laatste nummer op dit album wat ook een liedje en dat nummer vond ik dan weer afschuwelijk . Naast het nummer van Turner zijn track 4,6,8,12,15 nog wel het luisteren waard. Dit zijn geen briljante nummers, maar ze zijn het luisteren wel waard. Deze nummers roepen nog een beetje Bondsfeer op.

Al met al hebben we op dit album 6 nummers die wel aardig zijn en 10 nummers die gewoon verschrikkelijk zijn. Gelukkig deed David Arnold het in Tomorrow Never Dies het een stuk beter.

1 ster

avatar van Thunderball
Hum... vreemd dat ik deze score hier op M.M. blijkbaar "vergeten" ben....

GoldenEye is een vreemd eend in de bijt, dwz tegenover de andere Bondscores is dit toch wel het buiten beentje.
Zelfs Martin, Hamlish en Newman hebben hier en daar toch nog wel het Bondtheme op een relatief normale manier in hun score verwerkt. Niets hiervan bij Serra, die volledig op zijn eigen typische manier ook de score van GoldenEye heeft gecomponeerd en opgenomen.

Zelfs de gunbarrel klinkt bij hem atypisch, maar.... ik vind dit niet echt erg. Sterker nog: ik blijf het zonde vinden dat zijn versie van A pleasant drive in St. Petersburg niet voor de film is gebruikt. Het klinkt iig veel origineler en opwindender dan de vrij doorsnee en obligate filmversie. Had hem dan op zijn minst voor de aftiteling gebruikt, nu zitten we opschept met het vreselijk slechte The Experience of Love. Um zu kotzen zo slecht!

Rest van de score is wisselend: of heel goed en sfeervol, of volledig de plank missend.

Titlesong van Turner is wel weer een voltreffer (hoewel ik nooit zo gecharmeerd ben van haar typische zangkunst) en een van de betere Bondsongs van de laatste 20 jaar.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.