menu

Ace Frehley - Space Invader (2014)

mijn stem
3,14 (18)
18 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Steamhammer

 1. Space Invader (4:19)
 2. Gimme a Feelin' (3:56)
 3. I Wanna Hold You (3:34)
 4. Change (4:10)
 5. Toys (4:11)
 6. Immortal Pleasures (5:07)
 7. Inside the Vortex (4:42)
 8. What Every Girl Wants (3:48)
 9. Past the Milky Way (5:33)
 10. Reckless (4:14)
 11. The Joker (3:37)
 12. Starship (7:05)
 13. The Joker [Extended Version] * (4:11)
 14. Reckless [Different Remix Version] * (4:42)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 54:16 (1:03:09)
zoeken in:
avatar van Metalhead99
3,0
Kijkkijk, de nieuwe van Ace. Ik ben benieuwd of hij er nog wat van heeft kunnen maken.

avatar van Von Helsing
5,0
Samples zijn te beluisteren op Amazon UK:

Space Invader: Ace Frehley: Amazon.co.uk: MP3 Downloads

avatar van horned_reaper
Gimme a Feelin' klinkt erg lekker! Zou zo weer een nummertje van Kiss kunnen zijn uit hun beste periodes!

Ace Frehley - Gimme A Feelin - YouTube

avatar van Heer Hendrik
4,0
the joker is een cover van het melige Steve Miller nummer. Ik begreep uit een interview( guitarheros) dat Ace het er eigenlijk niet op wilde hebben , maar ja je hebt altijd nog een platenmaatschappij die nog iets te zeggen heeft.


avatar van E-Clect-Eddy
3,5
Zoals wel vaker is 'Space Invader' al beschikbaar bij Spotify in het weekend voorafgaande aan de officiële release. De geruchten waren dat deze opvolger van 'Anomaly' uit 2009 meer in de lijn zou liggen van zijn fantastische eerste solo album uit 1978 toen hij nog lid was van KISS. Sindsdien is er de hoop dat er ooit een waardige opvolger hiervoor zal komen. Voorganger 'Anomaly' was een goede comeback met meer variëteit maar overtrof het eerste succes niet. Heb het nieuwe album nu 3x gehoord en meen dat het ook nu weer niet het geval is.

Inderdaad klinkt dit album in zijn gitaarrockende eenvoud veel zoals dat illustere début. Net als toen moest Ace het niet hebben van zijn stem of zijn teksten toch lijkt hij het nu met minder inspiratie te moeten stellen. Het space-thema wordt wel erg uitgemolken wat meer als armoede dan als thema over komt. Alhoewel sommige nummer wel klinken alsof ze op een KISS album anno 1976 – 1978 zouden hebben kunnen staan alleen mis je wel die inbreng van zij oude kompanen. Dan had 'Anomaly' meer variatie en klonk het af en toe of Ace ons zijn ervaringen met ons wilde delen.

De nummers die me muzikaal het meeste aanspreken zijn “Space Invader”, “Give Me A Feelin'”, “Change”, “Toys” en “Past The Milky Way”.

De cover van “The Joker” is overbodig, zeker als je het origineel kent. De afsluiter “Starship” is zo als zo vaak op een album van Ace een instrumentaal . Het haalt hier en daar letterlijk herinneringen op aan het wonderschone “Fractured Mirror” van dat eerste solo album maar kan er niet aan tippen.

Het is zeker geen slecht album het rockt lekker weg maar het overtroefd zijn eerste solo album niet. Gevoelsmatig klinkt het eerder als een prequel van dat album dan een opvolger.

3,0
Aardig album , maar ik vind hem niet zo goed als Anomaly. Die had toch meer inhoud, deze klinkt nogal vlak. Eigenlijk alleen bij afsluiter Starship wordt van het mainstream pad afgeweken.

Ozric Spacefolk
Ik ben niet gek op deze plaat, deze muziek, maar kan niet ontkennen dat dit geen enthousiaste hardrockplaat is.

Ace soleert als een malle, en dat is ook gelijk de troef van de plaat. De riffs, zang en composities zijn in elk geval niet zo boeiend, vind ik althans.

Moet ook wel zeggen dat de plaat ouderwets hard is ingedrumd (Matt Starr). En ook dat komt het enthousiasme ten goede.

Ik denk dat veel classic rockliefhebbers dit erg gaaf gaan vinden. Ook leuk voor liefhebbers van garage, punk en stoner rock.

2,0
Heb een vraag over het geluid/productie. Ik heb de cd (digipak met extended versions Joker en Reckless) blind aangeschaft, nadat ik het album een paar heb beluisterd op spotify. Gek genoeg hoorde ik duidelijk verschillen. Terwijl ik op spotify de karakteristieke krakkemikkige zang van Frehley duidelijk 'op de voorgrond' hoor, is dat op mijn cd niet het geval. Hier verdwijnt de zang van Frehley richting de achtergrond en..eh...hoe zal ik het zeggen, klinkt hij wat robot-achtig. Dat heeft met name te maken met het gebrek aan evenwicht, zo ervaar ik het, tussen bas en treble (te veel treble, te weinig bas). Ben benieuwd of iemand hetzelfde (probleem) hoort. Zo niet, dan heb ik wellicht domweg een slecht exemplaar gekocht. Hoop op een reactie. Thnx.

avatar van E-Clect-Eddy
3,5
Heb alleen via Spotify geluisterd. Ik kan me voorstellen dat Spotify de albums via een eigen EQ aanpassen voor ze er een stream van maken. Dat zou dan ook fout kunnen gaan of bij sommige albums misschien bepaalde gebreken verbloemen of verhevigen...

Er lijken trouwens 3 verschillende versies te zijn van het album gezien de bonustracks die ik zag staan.

avatar van noisecommando
1,5
lemmylavigne schreef:
Heb een vraag over het geluid/productie. Dat heeft met name te maken met het gebrek aan evenwicht, zo ervaar ik het, tussen bas en treble (te veel treble, te weinig bas). Ben benieuwd of iemand hetzelfde (probleem) hoort. Zo niet, dan heb ik wellicht domweg een slecht exemplaar gekocht. Hoop op een reactie. Thnx.


Het geluid op de deluxe CD is inderdaad overstuurd. Even dacht ik dat Paul Stanley deze CD ook had geproduceerd. Niks tegen een hard geluid, maar tegenwoordig zijn die Loudness War achtige productie helaas weer schering en inslag. Maakt de plaat min of meer onbeluisterbaar.De bonustracks klinken qua productie en zang wat beter, Verder is de geboden songkwaliteit ook maar middelmatig net zoals bij de voorganger. Ik zal hem in ieder geval niet meer zo gauw opnieuw gaan opzetten.

avatar van Von Helsing
5,0
Verre weg het beste wat Ace sinds 1978 heeft gedaan en gegarandeerd het beste KISS album sinds "Creatures of the Night".
'Inside the Vortex', 'I Wanna Hold You', 'Reckless', 'Past the Milky Way', het zijn allemaal uitstekende songs waar Ace zichzelf ruimschoots overtreft en eerlijk gezegd wist ik niet dat Ace nog met zulk puik materiaal voor de dag kon komen.

Ook de remake van 'The Joker' is zeer geslaagd te noemen.

Het album is vandaag op #9 binnengekomen in de Billboard top 200!

avatar van Von Helsing
5,0
Sinds een week draai ik dit album eigenlijk non-stop en ben hem nog niet zat. Sterker nog, hij groeit nog steeds.

Ace Frehley heeft duidelijk de kritiek die er onder de fans heerste op Anomaly ter harte genomen en soleert op Space Invader als een dolle. Het zijn niet alleen de riffs en solo's maar ook allerlei aceism op een subtiele manier verwerkt op de achtergrond die toch ook de aandacht trekt. Alle songs zijn van een hoog en constant niveau. De songs staan op de juiste volgorde waardoor je het gevoel van een conceptalbum hebt.

Voor noisecommando misschien lastig te bevatten maar ik vind het een meesterlijk album.

De opvolger is al halverwege en komt over een jaar uit. Covers en re-makes met gasten zoals Slash, Pearl Jam, Lita Ford en Ace wilt ook Gene Simmons uitnodigen.

Dertig jaar na zijn eerste solo concert is de solo carriere zowel artistiek als commercieel toch nog van de grond gekomen. Het album staat deze week vrijwel in ieder land in de charts. En, nog belangrijker, hij is acht jaar drankvrij.

avatar van Metalhead99
3,0
Het soleerwerk is inderdaad erg goed en het enthousiasme is goed aanwezig, maar ik blijf nog een beetje moeite hebben met zijn vocals. Hij is nou niet bepaald een goede zanger als je het mij vraagt...

avatar van Von Helsing
5,0
Metalhead99 schreef:
Het soleerwerk is inderdaad erg goed en het enthousiasme is goed aanwezig, maar ik blijf nog een beetje moeite hebben met zijn vocals. Hij is nou niet bepaald een goede zanger als je het mij vraagt...


Het is geen zanger á la Dio of Coverdale maar een mix tussen Ric Ocasek, John Watts, Tom Petty en een ruime dosis helium. Anno 2014 een betere zanger dan Paul Stanley.

avatar van noisecommando
1,5
Von Helsing schreef:
Voor noisecommando misschien lastig te bevatten maar ik vind het een meesterlijk album..


Ik vind het prima tenslotte is iedere Kiss gerelateerde plaat wat jouw betreft gelijk 5 sterren waard. Persoonlijk vind ik Space Invader net zoals Anomaly gewoon van een mindere kwaliteit dan zijn eerste soloplaat uit 1978 of een Trouble Walking. Dat is mijn persoonlijke referentiekader. Qua gitaarspel en songschrijven heeft hij zich niet verder ontwikkelt en blijft het opgewarmde oude prak. Geneuzel over dat hij nu sober is vind ik een bijzaak. De muziek wordt er wat mij betreft niet beter op. Net zoals Kiss is Ace al jaren niet meer muzikaal relevant en kwalitief is het middelmatig ook qua produktie. Als hier niet de naam Ace Frehley op stond had niemand naar deze plaat omgekeken of uberhaupt zijn uitegebracht. Maar geniet erv vooral an als je ervan houd.

avatar van Heer Hendrik
4,0
Lekker album van Ace. er zit toch echt meer variatie in dan de laatste 2 kiss albums, de verschillende zangers niet meegerekend De songs zijn over het algemeen goed uitgewerkt. Alleen de nummers Change en Toys vind ik te simplistisch. Maar nummers als Inside the vortex, Past the milky way en Space invader hebben toch echt weer die Spaceace signature. En wederom sluit hij een album af met een muzikaal hoogstandje. Goed gedaan Ace!!!!

2,5
Kiss is eigenlijk sinds 1984 niets meer, en de solo platen van de meeste (ex) leden zijn te verwaarlozen. Ace was en is nog steeds de beste solo muzikant van het stelletje en ik ben benieuwd naar deze plaat. FF downloaden en ik ga hem luisteren.

2,5
Redelijke cd van het muzikaal meest begaafde (ex) lid van Kiss. Wel licht voorspelbaar (begint al met de titel van de plaat) maar ligt lekker in het gehoor. De nummers hebben een duidelijk Ace geluid. 2,5 Wel leuk te zien dat Ken Kelly (Destroyer, Love Gun) de cover geschilderd heeft.

avatar van Heer Hendrik
4,0
maxherman schreef:
Redelijke cd van het muzikaal meest begaafde (ex) lid van Kiss. Wel licht voorspelbaar (begint al met de titel van de plaat) maar ligt lekker in het gehoor. De nummers hebben een duidelijk Ace geluid. 2,5 Wel leuk te zien dat Ken Kelly (Destroyer, Love Gun) de cover geschilderd heeft.


Ik begrijp dat licht voorspelbaar niet zo... Het album Hotel California van The Eagles begint ook met het nummer Hotel california, maakt dat een album dan gelijk licht voorspelbaar???

avatar van Thin Air!
Zijn imago is in ieder geval wel voorspelbaar. Dat hij überhaupt nog zijn oude artiestenaam aan wil houden (terwijl de andere Kiss leden hem in de stront getrokken hebben).
Ook die space ace uitstraling.... Deze man is 60+. Is hij daar niet een beetje te oud voor?

Zijn muziek trekt waarschijnlijk te weinig aandacht zonder deze fratsen.

avatar van iggy
Onder welke naam had Ace deze plaat dan wel moeten uitbrengen? Zijn naam zal ongetwijfeld mensen aanspreken. Een (bij)naam die hij overgens al had voor hij met Kiss bekend werd. Maar afgezien van dat lijkt het me volkomen logisch.

avatar van Thin Air!
iggy schreef:
Onder welke naam had Ace deze plaat dan wel moeten uitbrengen? .


The Artist Formerly Known as Ace

avatar van iggy
Of TAFKAA.

avatar van iggy
Laat de beste man toch lekker zijn plaatjes uitbrengen onder zijn oude artiesten naam. Wat is daar nu het probleem van?

avatar van devel-hunt
Toen Tina van Ike ging scheiden bleef ze toch ook Turner heten

avatar van Heer Hendrik
4,0
Precies ..en Sting heette ook al bij The Police Sting

2,5
Heer Hendrik schreef:
(quote)


Ik begrijp dat licht voorspelbaar niet zo... Het album Hotel California van The Eagles begint ook met het nummer Hotel california, maakt dat een album dan gelijk licht voorspelbaar???


Ik bedoel de titel van de plaat dat toch weer met zijn Kiss karakter te maken heeft, en ook met de cover waarop op toch niet te misverstane manier te zien is uit welke groep hij afkomstig is. Hij heeft altijd zijn verleden met Kiss zo duidelijk op zijn platen laten zien, waardoor het lijkt dat hij juist op basis daarvan platen wil verkopen. En dit album kun je toch niet vergelijken met HC van The Eagles.

avatar van Heer Hendrik
4,0
Ah.... nu is je standpunt duidelijker Maxherman. Klopt inderdaad wel dat Ace altijd een soort link wilde leggen met zijn kissverleden. Maar als je naar anomaly en deze space invader luistert vind ik niet dat je het aan zijn muziek hoort dat hij direct afstamt van Kiss. Omdat deze albums niet zo simplistisch in elkaar steken als sonic Boom en Monster.

2,5
Nee dat klopt. Daarom zeg ik OOK dat Ace altijd de beste muzikant van Kiss was. Simmons en Stanley zijn matig vind ik eerlijk gezegd.

4,0
Goed album! Zondermeer.
Inderdaad wat al verschillende mensen opmerken: het enthousiasme spat er vanaf en daarom ook een dikke plus voor dit album.
De nummers zijn zeker oké. The Joker vind ik zelf een lachertje, maar de rest is goed.
Zelf ben ik minder enthousiast over zijn solo's, die soms erg krampachtig en vaak een herhaling van elkaar zijn. Het is niet meer dat 'bliksemschicht-achtige', wat hij vroeger (en zelf een héél klein beetje op Anomaly) nog wel had, dat hij snel en onverwachts allerlei kanten op ging met de noten in de solo. Nu staan de solo's vol met rock cliché's à la "Let Me Go Rock 'n Roll", maar dan slechter en nog voorspelbaarder.
Laten we het erop houden dat zijn leefwijze door de jaren heen en nu zijn leeftijd de nodige tol heeft geëist.
Blijft staan dat het album erg energiek en enthousiast klinkt, wat het maakt dat ik 'm graag draai.

Met 'What Every Girl Wants' (wat een gaaf introriff) staat er zelfs gewoon een rasecht Kissnummer op, zoals uit de goede oude tijd.
Het "All right" waar het nummer mee begint doet erg denken aan hoe Gene Simmons soms nummers begint en de achtergrondzang is gewoon puur Kiss.

Starship is gewoon een juweeltje! (de sologitaar is wat minder weer)

Inderdaad een erg schel geluid (teveel hoge tonen) bij de digipack uitvoering, wat zeer doet aan je oren als je 'm hard in de auto aanzet.

avatar van Brutus
3,0
Leuk album, al haalt deze bij lange na niet zijn beste album uit 1978.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:11 uur

geplaatst: vandaag om 15:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.