John Denver - Spirit (1976)

Country / Folk
Label: RCA

1. Come and Let Me Look in Your Eyes (3:50)
  2. Eli's Song (4:00)
  3. Wrangell Mountain Song (3:12)
  4. Hitchhiker (3:15)
  5. In the Grand Way (3:42)
  6. Polka Dots and Moonbeams (3:12)
  7. It Makes Me Giggle (3:18)
  8. Baby, You Look Good to Me Tonight (2:50)

met Starland Vocal Band

9. Like a Sad Song (3:44)
  10. San Antonio Rose (2:44)
  11. Pegasus (3:23)
  12. The Wings That Fly Us Home (4:10)
Jack in the Box
Deze plaat heb ik eind jaren 70 als kid een keer voor fl. 2,50 uit de afprijsbakken gehaald. Ik hem 'm maar een paar keer gedraaid, maar het was allemaal niet zo pakkend als zijn Greatest Hits album. Ik herinner me dat nummer met dat kinderkoor dat over een flying fish ging. Like a sad song is hier het hoogtepunt.

avatar van musiquenonstop
Jammer Jack, ik zou hem toch nog eens beluisteren. Zelf vind ik het een erg sterk album, zelfs zijn beste, en de produktie is ongekend helder en rijk.

Ik ben mischien iets te veel into dit album omdat ik het als kleuter al een aantal keren per week draaide, maar nu nog draai ik hem zeker elke week en dat met het zelfde genoegen.

Hitchhiker en Grandway lijken mij een tweeluik. Pegasus is een leuk liedje, maar niet meer dan dat en had daarom voor mij niet perse hier op gehoeven. Maar stoort ook weer niet.

Ozric Spacefolk
Knuffelcountry.
Het heeft wel iets, die muziek van John Denver.
Het werd grijs gedraaid bij ons thuis.

avatar van Dibbel
Deze broer van Hans Wiegel was behoorlijk "not done" vroeger, kan ik me nog herinneren.
Werd onder de huisvrouwenmuzak geschaard.
Ik vind het eigenlijk wel lekker rustgevende muziek.
Rustige popcountry met strijkers, voor bij de open haard, die ik niet heb.
In de loop van de jaren heb ik via kringloopwinkels en rommelmarkten wel wat LP's van John Denver (R.I.P.) in huis gekregen.
Deze op vinyl en in nieuwstaat (maar alleen kant 1), Hollandse persing.
Ik zal er nog wel een keer op terugkomen.