U.D.O. - Animal House (1987)

West-Duitsland
Label: RCA

1. Animal House (4:21)
  2. Go Back to Hell (4:33)
  3. They Want War (4:12)
  4. Black Widow (4:32)
  5. In the Darkness (4:05)
  6. Lay Down the Law (3:48)
  7. We Want It Loud (4:07)
  8. Hot Tonight (4:45)
  9. Warrior (4:23)
  10. Coming Home (3:42)
  11. Run for Cover (4:47)
  12. Animal House [Live] * (3:58)
  13. They Want War [Live] * (5:42)
  14. In the Darkness [Live] * (6:05)
avatar van LinkinPark90
Geweldig debuut van de ex-Accept frontman. Muzikaal ligt het wat in het straatje van Accept en Judas Priest. Udo zijn stem herken je meteen uit de duizend. Faceless World is ook een aanrader.

UDO gaat gewoon verder waar hij bij ACCEPT was gebleven. Top zanger die je herkent uit duizenden met gewoon weer een uitstekende band.

avatar van Edwynn
Animal House klonk meer als Accept dan Accept zelf in die dagen. Heerlijke oermetal met de kenmerkende drilboorvocalen en enkele fraaie melodieuze vondsten.
Dirkschneider zou nog vele albums blijben maken die nooit verrassen maar toch altijd blijven amuseren.

avatar van Germ
Germ (crew)
Tijdens de opnames van het 8ste studio album werd Udo uit Accept gezet. Men wilde een nieuwe weg inslaan en de reeds door de band geschreven nummers mocht Udo meenemen. Hij formeerde toen razendsnel U.D.O. en bracht Animal House onder die naam uit. Het album is een stuk beter dan waar Accept vervolgens zelf mee op de proppen kwam.