Dolly Parton - My Tennessee Mountain Home (1973)

Country
Label: RCA

1. The Letter (2:03)
  2. I Remember (3:42)
  3. Old Black Kettle (2:32)
  4. Daddy's Working Boots (2:52)
  5. Dr. Robert F. Thomas (2:36)
  6. In the Good Old Days (When Times Were Bad) (3:26)
  7. My Tennessee Mountain Home (3:05)
  8. The Wrong Direction Home (2:28)
  9. Back Home (2:44)
  10. The Better Part of Life (3:13)
  11. Down on Music Row (2:58)
  12. Sacred Memories * (2:45)
sugartummy
het begint met 2 minuten gesproken woord, waar ik niet op zit te wachten, ziedaar 2.5 waardering.het zijn veelal herinneringen, wat maakt dat de nummers nogal melancholisch klinken, maar dan op een zoetsappige manier. het kabbelt allemaal gezapig door, klinkt makkelijk in de oren, maar blijft er niet hangen. een favoriete track? niet echt.

avatar van spinout
Op dit album doen een aantal muzikanten mee, die ook op Elvis opnamen te horen zijn, zoals Chip Young op gitaar, Pete Drake op pedal steel gitaar, Jerry Carrigan op drums en Charlie McCoy op harmonica. The Letter is toch wel aangrijpend, als je jezelf er aan toegeeft.