Antemasque - Antemasque (2014)

Label: Nadie

1. 4AM (2:56)
  2. I Got No Remorse (3:06)
  3. Ride Like the Devil's Son (3:01)
  4. In the Lurch (3:07)
  5. 50,000 Kilowatts (2:55)
  6. Momento Mori (3:35)
  7. Drown All Your Witches (3:32)
  8. Providence (4:48)
  9. People Forget (3:54)
  10. Rome Armed to the Teeth (3:44)
avatar van [WZ]
Nieuwe (nieuwste?) band van Rodriguez-Lopez en Bixler-Zavala van wijlen The Mars Volta..
Beetje rechtoe-rechtaan, jammergenoeg geen moeilijkdoenerij zoals in TMV

avatar van oceanvolta
Goed nieuws, het album krijt een fysieke release en de band komt in oktober naar Nederland!

avatar van Melodic Fool
En daar ga ik sowieso heen! Het is toch maar een prikkie.
Het album moet ik nog luisteren, de singles zijn prima.
Toch hoop ik dat er ooit een nieuw Volta album komt nu het duo weer normaal tegen elkaar doet, maar dat zal wel niet.

avatar van [WZ]
Melodic Fool schreef:

Ga ook zeker even Bosnian Rainbows luisteren; nóg een project van Omar, meer Volta-achtig dan dit Antemasque, met een vage jongedame op zang.. Beetje simpeler, meer behapbaarder, maar wel érg catchy en soms tóch wel lekker freaky.. Van alle post-TMV projecten vind ik die toch het lekkerst!

avatar van Melodic Fool
Ik ken het [WZ]! Inderdaad wel een fijn album is dat met een aantal hele mooie nummers.
Die eigen sound en met gitaar van Omar inclusief die vage vrouw vind ik vrij geslaagd
Jammer dat Zavalaz (nog) niet tot een album heeft geleidt, daar was ik erg benieuwd naar

avatar van Fluvver
De eerste luisterbeurten stemmen mij zeer positief. Catchy as hell, de magie lijkt weer terug te zijn. Omar poept vaak goede dingen uit zijn gitaar, maar met Cedric erbij is het meestal pure magie. Drummer Dave komt hier ook beter uit de verf dan bij zijn andere release dit jaar (killer be killed).

Ik hoop dat ik ook naar de Melkweg kan, als ik de youtube filmpjes zie gaat het dak er weer af, langere versies, cedric breekt de tent af en Omar krijgt veel ruimte, heerlijk!

Waarom staat deze niet op 1 in de rotatielijst?

avatar van rolandobabel
wat mij opvalt, is dat dit album zo geruisloos voorbij gaat. Dan heb ik het natuurlijk niet over de muziek want die is hard, maar over de aandacht voor dit album. Of je het nou goed of slecht vindt, een nieuw album met leden van Mars Volta en Flea is toch interessant, maar geen van de gangbare recensiesites heeft aandacht aan dit album besteed. Ook hier op musicmeter is de aandacht karig. Hoe komt dit? Zullen er wel mensen zijn in de melkweg op 3 oktober?

avatar van oceanvolta
Dat vind ik ook opvallend. Wellicht komt het doordat het grote aantal projecten van Omar en ziet men door de bomen het bos niet meer. Ik vond ook al bij Bosnian Rainbows dat er zo weinig over werd geschreven terwijl ik nog nooit een publiek zo enthousiast zag als bij hun eerste optreden in de Melkweg.

Ik heb dit album nog niet geluisterd omdat ik het liefst een cd koop om deze dan op een goede set te luisteren. De fysieke release is ergens oktober volgens mij?

Ik ben er in ieder geval wel bij 3 oktober en zal het optreden ook recenseren voor zubb.nl. Ik had het concert eerder al getipt op de site. Voor die tijd zal ik dit album ook meerdere malen gehoord hebben en dan kan ik er wat meer over kwijt.

avatar van Fluvver
Helaas kan ik niet 3 oktober, baal er van..........

avatar van Melodic Fool
Ik denk dat de beperkte aandacht is omdat er geen 'officiele' release en aankondiging is geweest.
Het was oorspronkelijk ook alleen het idee om 4AM uit te brengen heb ik begrepen, door de positieve reacties van TMV-fans voor Antemasque na de teaser, besloten ze meer nummers en later een album uit te brengen. Het kwam in Omar's eigen Nadie en alleen als digitale download.
Er komt wel een officiële release in oktober, maar geen contract met een groot label.
Jammer dat muziek recensenten nauwelijks aandacht overnemen, maar de media draait om geld dus is het misschien best logisch toch? Maar op MusicMeter had ik wel meer van 5 stemmen verwacht inderdaad!!
Antemasque Herald Self-Titled Album With Autumnal 'Drown All Your Witches' | SPIN | Music News

avatar van oceanvolta
De releasedatum is bekend: 10 november.

avatar van itchy
[WZ] schreef:
Beetje rechtoe-rechtaan, jammergenoeg geen moeilijkdoenerij zoals in TMV

Behoorlijk rechttoe-rechtaan, gelukkig geen moeilijkdoenerij zoals in TMV

Moeilijk te plaatsen plaat met delen heerlijk gedreven post-hardcore (At the Drive-In-esque bijna) en stukjes die een heel foute en daardoor heel fijne cockrock/haimetal*-vibe hebben, het nummer 50.000 kilowatts zelfs in extreme mate. Goede nummers, maar het cleane chorus-gitaartje dat her en der opduikt werkt behoorlijk op mijn irritatie. Ik weet nog niet zo goed hoe dit zich op de langere termijn gaat houden, maar voorlopig ben ik nog niet uitgeluisterd.

* past goed bij de kapsels van de heren

Antagoon
Wauw, erg lekker dit, helemaal gemist. Eindelijk weer catchy nummers zoals t.t.v. ATDI en de eerste platen van TMV. Maar dan anders.
Was dat oeverloze gepiel een beetje zat, het leidde op hun latere platen (TMV) regelmatig nergens meer naartoe.
Op deze plaat doet alleen Momento Mori me niks. Ik stel het een beetje negatief, maar dat komt omdat de rest gewoon top is. Wat er nu voor me uitspringt: 50,000 Kilowatts is echt super catchy, terwijl Providence donker, groovend en dreigend is.
Kortom: repeat repeat