DJ Mustard - 10 Summers (2014)

Label: Roc Nation

1. Low Low (2:36)

met Nipsey Hussle, TeeCee en RJ

2. Ghetto Tales (3:08)

met Jay 305 en TeeCee

3. Throw Your Hood Up (4:38)

met Dom Kennedy, Royce en RJ

6. Face Down (4:27)

met Lil' Wayne, Big Sean, YG en Boosie Badazz

7. Down on Me (4:04)

met 2 Chainz en Ty Dolla $ign

8. Can't Tell Me Shit (3:11)

met Iamsu! en AKAFrank

9. Tinashe Checks In [Interlude] (1:59)

met Tinashe

10. 4 Digits (3:11)

met Fabolous en Eric Bellinger

11. Ty Dolla $ign Checks In [Interlude] (1:08)

met Ty Dolla $ign

12. Deep (3:37)

met Rick Ross, Wiz Khalifa en TeeFlii

avatar van Holla
Het Roc Nation debuut van DJ Mustard! Vooral teleurgesteld dat Vatos er niet opstaat. Ook teleurgesteld dat er maar 2 YG features zijn... Die twee samen zijn magie

avatar van GijsV
Mustard on tha beat, hoe!

Klinkt eerder als mother on the beat, hoe

avatar van Yestsida
Vrij vergetelijk albumpje.

Deze LP heeft de typische DJ Mustard-sound wel maar mist toch uitschieters zoals bijvoorbeeld een My Nigga, Who Do You Love?, Paranoid, Or Nah of Up Down (Do This All Day).

Net zoals de meeste produceralbums staan er een paar onbekende rappers op die waarschijnlijk bevriend/getekend staan met/bij de gastheer. Niet dat ze echt hinderend zijn, maar de nummers met de bekendere vind ik wat plezierig om te beluisteren.

Integendeel tot My Krazy Life en Beach House EP grijp ik hier niet snel naar terug en blijft er ook niet ontzettend veel hangen. Zelfs mijn favorieten op deze plaat (Low Low, No Reason, Giuseppee en single Down on Me) zijn vrij kleurloos.

Sowieso nergens slecht, maar had er iets meer van verwacht.

avatar van Silky & Smooth
'Mustard on the beat, hoe!'. Toen ik in de VS een willekeurig hip-hop station opzette was dit de intro van ruim de helft van de nummers die voorbij kwamen. Zijn zwakte werd hierdoor pijnlijk duidelijk. Voor mij althans. Zijn beats zijn zo eentonig, het lijkt allemaal zo op elkaar. Vooral die vocalsample ('hey, hey, hey') was ik snel zat. Zeker omdat hij niet de enige is die sample gebruikt. Ik hoorde laatste dat Busta Rhymes de hip-hop van tegenwoordig allemaal zo op elkaar vindt lijken. Ik dacht meteen aan DJ Mustard. Toch heeft deze man het in zich om een lekkere banger te maken, zoals Who Do You Love?. Dat was de reden dat ik benieuwd was naar zijn debuut.

Helaas is 10 Summers tegenvallend. Dertien-in-een-dozijn-producties, teveel inwisselbare gastartiesten en geen echte uitschieters. Alleen Face Down viel mij echt op. Het wordt nergens slecht, maar het gewoon saai. Eigenlijk weten alleen de gevestigde namen de tracks nog wat op te fleuren, maar het blijft, zoals Yestsida al zei, een kleurloos geheel.