Download - The Eyes of Stanley Pain (1996)

Canada
Electronic
Label: Nettwerk

1. Suni C (5:30)
  2. Possession (4:08)
  3. The Turin Cloud (4:32)
  4. Glassblower (3:01)
  5. H Sien Influence (4:45)
  6. Base Metal (5:01)
  7. Collision (10:38)
  8. Sidewinder (4:18)
  9. Outafter (4:56)
  10. Killfly (4:04)
  11. Separate (5:54)
  12. Seven Plagues (4:48)
  13. Fire This Ground (5:06)
  14. The Eyes of Stanley Pain (4:47)
avatar van HiLL
Leuke naam voor een band/artiest. Ik download Download even...flauw..

avatar van Jazper
Inderdaad, flauw!

Luister is ook wel een leuke bandnaam.

avatar van orbit
Hahahaha!! Dat is het probleem dat ik ook steeds had met deze band aanvankelijk
Gelukkig heeft een goede vriend van mij alle ceedees van Download gewoon thuis. Evenals alle andere dingen die zijlings te maken hebben met Skinny Puppy,.. want Download is een spin-off van deze vermaarde industrial grootheid!
Mijn persoonlijke mening is echter dat Download een stuk beter is dan puppy!! Veel meer beat-georienteerd, soepeler en veel meer in het huidige tijdsgewricht gefundeerd. Tegelijkertijd is Download ook een stuk experimenteler, dus of het nu toegankelijker is te noemen dan puppy is maar zeer de vraag. Voor mij hangt het erop, zeker deze ceedee doet qua extreme geluidexperimenten niet veel onder bij de moederbron zelf Maar het levert af en toe wel pareltjes op zoals Possession, The Turin Cloud, Base Metal of Separate
Voor de mensen die denken dat venetian snares ruig is, zal deze ceedee waarschijnlijk een flinke schok zijn! Meteen duidelijk is ook waar abraham zijn mosterd haalt, sterker dit is fuckin' Abraham zelve!!

avatar van Onderhond
Snares is ook ruig, als je de juiste albums luistert. Dit zal allemaal best meevallen, als het een Puppy derivative is.

avatar van orbit
Tsjah, als jij alles al weet Onderhond en iedere puppy plaat schijnbaar al kent..

Download lijkt trouwens niet zo heel erg op puppy, wat je hopelijk al uit mijn lap tekst had begrepen

avatar van Onderhond

Haha, moet je het niet gaan omkeren. Hoeveel Snares albums ken jij ? Wat Skinny Puppy betreft, heb ooit wel eens wat van z'n werk geprobeerd, maar kan niet zeggen dat ik hopeloos onder de indruk was. Dit zal serieus wat steviger en grauwer moeten zijn om ook maar in de buurt van 'ruig' te komen

Onderhond schreef:

Ik ken Doll doll doll, en dat schijnt een van "de betere" te zijn
Skinny Puppy is een van de grondleggers van de hedendaagse electronische muziek, maar dat wist je hopelijk al.. En als je hun laatste plaat hebt, die komt niet in de buurt van hun oude werk

Maargoed, jij loopt hier vooral uit de hoogte te doen over van alles en nog wat alsof je een lopende muziek-encyclopedie bent.. jammer dat je dat steeds nodig schijnt te hebben

avatar van Onderhond
Skinny Puppy is een van de grondleggers van de hedendaagse electronische muziek

Van de industrial in ieder geval. Ik heb even Possession gedownload, en volgens mij is dit toch echt niet zoveel meer dan dancefloor industrial (EBM ?). Trancy melodietjes met wat lichtgedistorte industrialbasses onder (en jammer van de vocals). Sorry, maar dan heeft Snares toch echt ruigere muziek gemaakt (hoewel ik verder ook geen fan ben van Doll Doll Doll).

Ahh, ocharmpjes . 't Is dat jij doorgaans de subtiliteit zelve bent hé

avatar van orbit
Zo kan ik alles wel afdoen Onderhond, na één of twee nummers van Richard Devine wist ik ook wel genoeg (volgens mij ook letterlijk), beetje breakbeats, cuts en distorted sounds en wat krachtwerk hier en daar.. niets meer dan een ventje dat een zware versie van aphex twin probeert uit hangen

Als we allemaal zo muziek luisteren, houd het ontdekken snel op he?
*tip voor wat ie waard is: probeer anders Turin Cloud of Base metal nog ns (dat is wat minder makkelijk dan Possession).

Maar ik snap niet dat je zo uit de hoogte moet reageren als het over electronica gaat, er zijn echt meer mensen die hier naar hebben geluisterd dan jij, heus waar
En dat ik wel eens ongecensureerd uit de hoek wil komen (niet tegen jou en niet in dít topic overigens!!) wil toch niet zeggen dat het nu maar schieten troef is of wel

Overigens is VS behoorlijk beïnvloed door Cevin Ohgr en skinny puppy, zeker op zijn vroege werk

avatar van Onderhond

Ik kon het album zo meteen niet vinden, dus heb ik maar één van jouw "klappers" gedownload. De rest luister ik vast nog wel een keer. Maar je kan toch niet ontkennen dat het redelijk doorsnee dancefloor industrial is, dit ? Niks mis mee verder, kan ik je ook nog een Lith of Omnicore aanraden, maar om nu zo hoog van de toren te blazen dat dit allemaal zoveel ruiger is dan VS ... ook met Devine zit je er mijlenver naast trouwens.

Nee hoor, ik wacht ook altijd braaf af op nogal naïeve onsubtiele opmerkingen van jouw kant om wat tegengas te geven. Moet je echt geen pruillipje voor opzetten. Hoge boven vangen nu eenmaal veel wind hé.

avatar van orbit
Ik heb even wat over Devine opgezocht, maar de man wordt toch duidelijk tegen het warp-geluid afgezet en de bandjes die daar vanaf komen

Dancefloor industrial, ik ben bang dat jij hier als torenhoge boom ook falikant naastzit Of je bent heel slecht thuis in industrial of je bent nog nooit naar een cybergoth/electro avondje geweest... dít wordt in elk geval niet gedraaid kan ik je verzekeren (helaas trouwens)

orbit schreef:

Niet verwonderlijk, als hij daar ook gewoon releases heeft. Alleen is Devine's werk veel gevarieerder, kan je het werk dat jij opnoemt meer vergelijken met het recente Autechre werk, kruipt Devine ook veel meer in soundscapes en hebben zijn oudere trackjes nogal wat hardcore invloeden.

orbit schreef:

Ik zie mezelf al op cybergoth/electro feestjes rondlopen . Ik baseer mij vooral op Franse en Amerikaanse reviews, die dit soort stuff (en dan heb ik het enkel over Possession) toch echt gewoon onder de EBM scharen, het makkelijk dansbare gedeelte onder de electronische industrial. Dat ze dat op jouw feestjes niet draaien is mijn probleem niet

avatar van orbit
Ja, laten we niet meer naar muziek luisteren, maar alleen nog maar reviews lezen.. dan stagneert de boel al helemaal op dit forum

Ik ben al evenmin onder de indruk van Devine, maar goed.. dit is een discussie die hier allang niet meer thuishoort, misschien iets voor het electroforum? (dat geloof ik behoorlijk op zijn gat ligt..)

orbit schreef:

Het waren nochthans allemaal reviews van muziek die ik zelf ken, hoe kan ik het anders linken ? Wat mij betreft is dit gewoon EBM, en volgens mij ben ik niet de enige die dat vindt.

avatar van orbit
Alhoewel ik sceptisch tegenover de site sta zal ik toch even de link naar AMG geven:

Wat hierin staat klopt redelijk, met name dat er dus dansbare tracks op staan (possession), maar ook zeer grillige en ontoegankelijke dingen die meer in de lijn van het industrial-genre liggen. Ebm is echt iets geheel anders, dan zitten we al snel over front 242 en nog sneller VNV nation of Covenant te praten. Daar heeft Download net zoveel mee van doen als Aphex Twin met Mariah Carey

avatar van orbit
Ha, ook een clip van dit meesterlijke Download gevonden! Moet deze plaat nodig weer eens luisteren, nu mijn skinny puppy/download-evenknie een paar jaar naar de VS is ge-emigreerd

avatar van John Doe
Zeer indrukwekkende plaat.