De Kraaien is een begravenis, een ceremonie die tegen een wens ingaat.
Nog niks afgesproken, nog niet eens een kist. Niet betaald voor zijn uitvaard,
en nog niks besproken met Monuta. Zijn aderlijke familie alles regelend, voor de lang verloren zoon. Eenvoudig en vroom levend, totaal anders dan zijn bloedverwanten.
Het zijn goede mensen, maar anders dan hij. Hij is overleden en wordt herdacht.
Terwijl hij boven de mensen uitstijgt en alles overziet, zo had hij het niet gewild.
De stoet vanuit de kerk
Tegen al mijn wensen in
Een laatste avond in de kroeg
Maar de familie had geen zin
'T zijn zulke brave burgermensen
Grijze mussen berelaf
Ik kan sputteren wat ik wil
Ze dragen me naar mijn graf
Daarna weer terug op aarde gekomen, vol verrijking.
Eindelijk nagedacht over zijn begravenis,
veel mensen willen dat niet, dat vooruit denken over de dood.
Toch moet het eens en dat wist André ook..
Nee, Krang bestaat niet alleen uit het perfecte De Kraaien, nee ook uit andere schiterrende liederen. Zachte en grauwe liedjes met vlijmscherpe teksten van deze duizendpoot.
Cabaretier, muzikant en schrijver, hij kan van alles en hier laat hij zijn muzikale kracht zien.
Het album is van zeer hoog niveau, zonder mindere nummers en met een geweldige uitschieter, namelijk De Kraaien.
Vanaf dat De Nar het album inwijd, begint een rustige reis door zelfimpressie en eenzaamheid.
Teksten van erg hoog niveau, cynisch, scherp en humorvol.
De zwartgalligheid bekleurt het album, en dat vormt een perfecte combinatie met de teksten.
Poëzie ondersteunt door ingetogen en beschrijvende muziek.
Een singer-songwriter wil ik André Manuel wel noemen na dit album.
4,5* deel ik uit, het is prachtig, maar niet de ultieme perfectie.
Het is ook niet een album wat ik vaak zal opzetten, maar De Kraaien is wel een nummer dat ik nog vaak zal draaien. Èen van mijn favoriete nummers.
Een sterk album waar ik makkelijk van kan genieten en dus bedank ik Deric Raven voor de tip!