The Future Sound of London - Dead Cities (1996)

Electronic
Label: Virgin

1. Herd Killing (2:36)
  2. Dead Cities (6:36)
  3. Her Face Forms in the Summertime (5:39)
  4. We Have Explosive (6:19)
  5. Everyone in the World Is Doing Something Without Me (4:10)
  6. My Kingdom (5:46)
  7. Max (2:50)
  8. Antique Toy (5:43)
  9. Quagmire / In a State O Permanent Abyss (6:58)
  10. Glass (5:38)
  11. Yage (7:32)
  12. Vit Drowning / Through Your Gills I Breathe (5:32)
  13. First Death in the Family (4:45)
avatar van Onderhond
Erg sfeervol albumpje dit. Vooral door de hoofdtelefoon komen alle weirde, nogal duistere klanken mooi tot hun recht. Rustige electronic, vaak met een ambient randje eraan. Heeft de tijd ook wonderwel overleefd.

avatar van YoG
YoG
Erg "intimiderende" muziek grijpt je bij je strot. Die cover geeft goed de sfeer in het album aan

"Her Face Forms in the Summertime" is een heerlijk lounge-achtig nummer, maar veel te kort !
Ik kan van elk nummer wel genieten...
Had in het begin wel een tijdje nodig om bij me te groeien.. behalve dan de wat meer toegankelijke nummer zoals We Have Explosives, Glass (whoa..) en Yage...
Vette beat trouwens in het eerste nummer