Benjamin Clementine - Glorious You (2014)

Label: Behind

1. Condolence (6:01)
  2. Adios (4:24)
  3. Edmonton (4:53)
  4. Mathematics (3:08)
Het verhaal van Benjamin Clementine is misschien onderhand wel bekend: Londen zat zijn en naar Parijs vertrekken om daar op straat te leven en in metrostations te gaan optreden, daar opgemerkt worden en vervolgens doorbreken bij Jools Holland.

Een opvallende verschijning en optredend op blote voeten, zie daar: Benjamin Clementine.

Dit is EP nummer 2 die vandaag is uitgekomen en de man trekt al volle zalen en zijn naam zingt rond.
Dat zou me een debuut kunnen gaan worden.

Antony, Nina Simone: we kunnen het er in terughoren allemaal. Spannend, broeierig en dan vooral die stem. Op de Glorious You EP is het niet anders.

Benieuwd hoe dat debuut gaat klinken maar tot die tijd moeten we het even met 2 schitterende EP's doen en let vooral op Adios met die opvallende 'spoken word break' en de hoge haast klassieke falsetto daarna

avatar van Lau1986
Is deze ep ook uit op vinyl en/of cd?

avatar van Reijersen
Het verhaal moge bekend zijn en zo niet dan verwijs ik jullie graag naar de andere berichten over deze man op mijn website. De eerste EP uit 2013 was overtuigend en op weg naar zijn eerste LP komt er nog een EP uit. Glorious You bevat wederom een keur aan liedjes waarin intensiteit en subtiliteit hand in hand gaan. Het grootste en belangrijkste ingrediënt in de muziek van Benjamin Clementine is zijn stem. Juist ja, die stem! Wat een stem! Een prachtige timbre, een warme intensiteit en soulvol tot en met. Vier nummers lang genieten van mooie muziek, mooie liedjes. Ik houd daar van. Jullie ook? Luister dan snel...

(bron: Opus de Soul)

avatar van Fathead
Wat een mooie stem heeft die man. Het heeft iets waanzinnigs met die jachtige piano en zijn onrust.

avatar van Fathead
Dit zouden best wel eens wat meer mensen mogen luisteren, hoor. Condolence is wat mij betreft één van de songs van het jaar. Kan iemand mij trouwens vertellen of de man ook bezig is met een heel album?

Volgens mij is hij dat inderdaad. Binnenkort live in Rotterdam en Amsterdam.

avatar van Bardt1980
Via Asaf Avidan bij deze artiest terecht gekomen. Wat een zalig stemgeluid heeft deze man. Beetje combinatie Antony Hegarty en Nina Simone hoor ik erin terug. Maar toch wel weer een heel eigen geluid. De combinatie met de speelse piano en strijkers maken het helemaal af. Erg benieuwd naar het nieuwe album deze maand!

Nou Bardt1980: jij hebt op FB dan wel enorm zitten slapen. Valt me mee dat ik geen verwijten heb gekregen over alweer die Benjamin

aERodynamIC schreef:

Haha je wil niet weten wat er op een dag voorbij komt op mijn tijdlijn. Maar ik heb hem inderdaad wel eens voorbij zien komen. Maar op de een of andere manier trok het nog niet genoeg mijn aandacht om het te beluisteren denk ik zo...
Maar hey, wees blij... Je hebt er een mede-fan bij

Goed he. Live was het echt helemaal overdonderend. Asaf en benjamin in 1 maand... het jaar kan niet beter beginnen.

avatar van Bardt1980
Nee inderdaad, een goed muzikaal begin van 2015 in ieder geval. Ik kwam er alleen helaas achter dat Benjamin een aantal weken geleden in Doornroosje heeft opgetreden

avatar van muziekobsessie
mathematics vind ik de enige mooie B-kant. Edmonton doet mij niet zo veel

avatar van Lau1986
Een heerlijke ep waar vooral de A kant fantastisch is. De b kant is niet slecht, maar Edmonton doet mij ook niet heel veel. Verder blijft het genieten van de geweldige stem van Benjamin.