Nathan Fake - Drowning in a Sea of Love (2006)

Electronic
Label: Border Community

1. Stops (4:34)
  2. Grandfathered (3:15)
  3. Charlie's House (5:28)
  4. Bumblechord (3:10)
  5. Superpositions (2:30)
  6. Bawsey (0:58)
  7. The Sky Was Pink (4:50)
  8. You Are Here (4:25)
  9. Falmer (1:45)
  10. Long Sunny (5:20)
  11. Fell (5:49)
Electro_
Leuk album! Voor nu nog 3,5* maar wordt nog wel meer denk ik.

erg leuk album. maar ben meer gecharmeerd van zijn dansbare shit.. ingenieus en fris geluid waar eigenlijk de hele techno aan toe was. nu nog opgepikt worden door de echt grote jongens, en dan komt alles goed...

Jornaquin
Oh maar dat komt wel goed. Nathan Fake is een natuurtalentje

avatar van T.O.
sterre schreef:
ingenieus en fris geluid waar eigenlijk de hele techno aan toe was.

Zeker, ben zelf ook een fan.

nu nog opgepikt worden door de echt grote jongens, en dan komt alles goed...

Dat lijkt me geen probleem, labelbaas van Border Community is James Holden en dat is zelf ook al een grote. Maar voor de rest mag Nathan ook niet klagen qua exposure hoor

Toine Rorije
Diezelfde James Holden heeft ook een ontzettend goede remix gemaakt van the Sky Was Pink. Wel al bijna twee jaar geleden, dus raar eigenlijk dat dat nummer hier nog op staat.
Het plaatje zelf is niet echt goed, maar sympathiek genoeg voor een 2.5.

Idd, 'the sky was pink' is kwaliteit!
Staat op een switch-compilatie.

avatar van John Doe
Leuk, fris album met een goede dosis emotie in de melodie. Geen geweldige opbouwen of veelvuldige overrompelingen, maar constant.

heerlijk als een veelbelovende plaat alle verwachtingen overtreft! fris en emotioneel albumpje. De noisy-geluiden doen je gewoon wegsmelten, lekker dromerig allemaal.

4/5

avatar van Dielie
erg mooie plaat! veel gevoel, rustgevend, trekt je zo mee in de wondere wereld van muziek vooral "The Sky Was Pink" is ongelooflijk!!

DwarreI
Overdrijven is ook een vak

Geen muziek om op te dansen, maar wel ideaal om thuis helemaal bij weg te dromen

Heerlijke mix van verschillende stijlen

DwarreI schreef:
Overdrijven is ook een vak

Heerlijke mix van verschillende stijlen

Jep . Het is eigenlijk gewoon het album achter elkaar afgespeeld

avatar van titan
titan (crew)
Het is een beetje Air, een beetje M83 en een beetje Boards of Canada. Het is echter kwalitatief ook een beetje minder dan die drie. Geen slechte plaat, maar ook niet echt bijzonder. Typish geval van 3* dus.

Dat idee had ik er ook bij, al werd ik redelijk meegesleept op de tweede helft van het album. Ik zet derhalve een halfje hoger in.

Jornaquin
Wat is er mis met de 1e helft?

Boards Of Canada herken ik er niet in.(misschien ken ik niet genoeg van ze ) En als je het toch over Air en M83(moeilijk om een stem op uit te brengen(de nummers van M83 zitten tussen de 1 en de 5 ) hebt. Ik vind Nathan Fake kwalitatief beter dan Air en M83 omdat de dromerigheid er bij deze 2 veel te dik bovenop ligt

Ik vind M83 voorlopig een stuk intenser, maar die platen hebben ook best wel een groeiperiode doorgemaakt. Daar moet deze nog aan beginnen... Met Air heb ik zelf niet zoveel, vond ik vroeger wel leuk, maar kan er niet veel meer mee.

Jornaquin
Ik vind M83 zelf ook wel goed hoor, maar bepaalde nummers kunnen mij nog niet echt raken. Maarjah, dat het 'groeimuziek' is is zeker zo.

Het zal me benieuwen bij deze. Ik blijf hem in ieder geval draaien.

Dit is overigens het eerste dat ik van hem hoor, ik dacht dat het veel meer richting techno zou gaan.

DwarreI
Ik vind M83 beter

Ik las onlangs ergens dat ie zelf ook grote fan is van Boards of Canada, dus die invloed is niet zo raar...

Vind dit zeker een fijn plaatje, maar ik geef toch ook de voorkeur aan zijn dansbare dingen.

avatar van T.O.
Matig album vind ik. Het klinkt allemaal erg eenvormig en kan wat mij betreft absoluut niet in de buurt komen van zijn EP's.

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niks op heb met de shoegaze-achtige electronica van M83 en Ulrich Schnauss, dat hier toch enigszins op lijkt.

Ik ben hem nu aan het beluisteren, ik ken Nathan Fake omdat me een vriend van me broer de Essential Mix helemaal te gek vindt

thejazzscène
Ik heb de Ep gekocht van hem met You are Here erop met twee remixen onder andere van Four Tet en een remix van Stops staat er ook op. Ziet er op het eerste gehoor erg aardig uit. Ik zal deze ook op de site zetten.

avatar van Leonard91
Leuk album, maar haalt helaas niet constant het niveau van z'n EP's.
Zitten een paar erg leuke tracks tussen maar nummertjes als Falmer verpesten het dan toch een beetje voor mij. Leuk tussendoortje, maar eigenlijk wacht ik meer op nieuw materiaal in de vorm van een EP, daar heb ik wat meer vertrouwen in. 3,5*

grandfathered , stops and the sky was pink zijn voor mij de top , granfathered is misschien wel de beste plaat die ik ooit heb gehoord , deze plaat zal nooit uit mijn top 3 gaan , top album voor mij , wat een talent nathan fake , dan nog maar the zwijgen over tracks als outhouse fluffy mix ( geniaal ) en peary land

Laurora
The Sky Was Pink is erg fijn!
Jammer dat sommige nummers ronduit saai zijn.

Dit bevalt me een stuk beter dan zijn ep.

Probeer zijn essential mix eens, die is nog een stuk beter.

herman schreef:
Probeer zijn essential mix eens, die is nog een stuk beter.

Ok. Want dit bevalt me geweldig goed .

Nu ben ik best een Nathan Fake-adept, geen kwaad woord over de krullenbol van Norfolk, maar als je dit echt goed vindt probeer dan ook eens:

*Zoals genoemd de Essential Mix samen met James Holden. Het eerste uur is voor Nathan, het tweede voor James Holden. In zijn liveset komen veel nummers van dit nummer voorbij, maar het klinkt allemaal een stuk organischer (en daardoor beter).

*M83's laatste drie platen (de nieuwste is wat rustiger dan die twee daarvoor)

*Boards of Canada - Geogaddi en/of In a beautiful place in the country.