Gypsy Rose - Prey (1990)

Canada
Label: RCA

1. Poisoned by Love (4:29)
  2. Crawlin' (5:07)
  3. Borderline (4:13)
  4. Blood 'N' Sweat (4:07)
  5. Love Me or Leave Me (4:45)
  6. Make Me Do Anything You Want (5:04)
  7. Shiver Then Shake (3:38)
  8. Wild Reaction (3:33)
  9. Don't Turn Your Back on Me Now (4:11)
  10. Highway-One-Way (3:35)
Guitars & Wings
Ooit 2de hands op de gok gekocht voor 20 piek en nooit spijt van gehad. Ondanks zijn leeftijd blijf ik het een leuke plaat vinden, maar ik lijk wel één van de weinige op deze planeet.
Gypsy Rose is een van vele artiesten uit de Gene Simmons stal net als mijn andere favoriet: Black N Blue.
Het broeierig sfeertje van de plaat spreek me wel aan, wat je goed terughoort in de nummers: Blood N Sweat, Crawlin' en Make Me Do Anything You Want. Mijn inziens de beste nummers.
Poisoned By Love, Love Me Or Leave Me en Borderline zijn ook zeer goeie tracks.
Vanaf Shiver Then Shake zakt de plaat helaas wat in.

avatar van vielip
Wat een geweldige plaat is dit zeg! Had de cover ooit weleens voorbij zien komen en dacht dan altijd dat het om een amateuristisch black of deathmetal bandje ging. Finaal verkeerd ingeschat dus zo blijkt nu! Heerlijke melodieuze hardrock zoals die begin jaren 90 wel meer gemaakt werd. Zanger heeft een apart stem geluid. Bevalt niet in elk nummer even goed als ik eerlijk ben. Maar stoort ook nooit echt. Sommige nummers passen gewoon beter bij zijn stem is mijn indruk tot nu toe. Productie is heerlijk log en lomp. Beukende drums en vette gitaren. Heerlijk!

avatar van Von Helsing
Laatste album die op Simmons Records werd uitgebracht.