Dave McGraw & Mandy Fer - Maritime (2014)

Folk

10. Tide Moon Ship Horn
  11. Conspiracy of Ravens
  12. Victoria
avatar van potjandosie
veelal onversneden roots/americana (folk) op het tweede album van dit duo. 6 liedjes van Dave McGraw, 3 van Mandy Fer en 3 die zij samen schreven. beide zijn prima songwriters, waarbij ik een lichte voorkeur heb voor de songs van Dave McGraw en zijn met een warme, aangename stem solo gezongen nummers.

zij wisselen de solo zang af met met fraaie harmoniezang. de instrumentatie is spaarzaam met een bescheiden ritmesectie die in dienst van de liedjes speelt en hun songs worden prachtig ingekleurd met o.a. akoestische gitaren, cello en pedal steel.

"Helicopter", "Carillon", "Morning Song" en "Rain on the Rosemary" van de hand van Dave McGraw zijn prachtige, klein gehouden miniatuurtjes die onmiddellijk blijven hangen.

"Silence" begint ingetogen en werkt langzaam naar een climax toe, een nummer waarop het elektrische gitaarspel van Mandy Fer net niet ontspoort. op het bluesy "How the Sea" en het mid-tempo "Dark Dark Woods" een ander prijsnummer van dit album, klinkt zij een stuk subtieler.

het akoestische "Victoria" is een waardige afsluiter van dit fraaie, rustgevende album.

de opvolger "Off-Grid-Lo-Fi" (2016) dat eveneens in eigen beheer werd uitgebracht en waarop Mandy Fer op een aantal nummers meer ruimte kreeg voor stevig elektrisch gitaarspel spreekt mij om die reden een stuk minder aan. daarna werd het stil rond dit duo.

Album werd geproduceerd door Zach Goheen

"This album was recorded in a beautiful home in a quiet forest on a patient island in northwest Washington over the course of 8 days in the spring of 2014"

Mandy Fer: vocals, electric & acoustic guitars, tambourine
Dave McGraw: vocals, acoustic guitars